Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Türkiye’de ekmek israfının ciddi boyutlarda olduğunu ve bir yılda 2,1 milyar ekmeğin çöpe gittiğini belirtti. Koçak, çöpe giden ekmeğin değerinin 1,5 milyar lira olduğunu ve bunun parasıyla 80 hastane ya da 500 okul yapılabileceğini söyledi.

Toprak Mahsulleri Ofisi Erzurum Şube Müdürü Necati Temir, Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Rektör Koçak, Türkiye’de bir yılda 2,1 milyar adet ekmeğin çöpe atıldığını hatırlattı. Koçak, çöpe giden ekmeğin parasıyla 80 hastane ya da 500 okul inşa edilebileceğine ayrıca üniversitelere yaygın olarak, bilim ve teknoloji üretebilecekleri alt yapılar kurulabileceğine dikkat çekti.

"Çöpe attığımız şey nimettir." uyarısında bulunan Koçak, üzerinde yazı var diye kâğıdı yerden alarak duvar boşluklarına koyan ya da çiğnenmesin diye toprağa gömen, çöpteki ekmeği alıp öpüp başına koyan bir kültüre mensup bir toplumda yaşadıklarını hatırlatarak, diğer israflar gibi ekmek israfının da mutlaka önlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

        Batı toplumlarının zenginliklerine rağmen gayet tutumlu yaşadıklarını da aktaran Koçak, temel gıda olan ekmeğin israf edilmesinin hoş görülemeyeceğini ancak bunun kötü niyetten ziyade ihmal ve bilgisizlikten kaynaklanan bir israf olduğunu dile getirdi. Koçak, toplumun israf konusunda bilinçlendirilmesi için Atatürk Üniversitesi olarak yürütülen kampanyaya her türlü desteği vereceklerini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim