Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
Çorum Anadolu Tıbbiyeliler Derneği (ANATIPDER) gönüllüleri, Afrika'nın Gine Cumhuriyeti'ne uygulamalı sağlık eğitimi vermek için gidiyor. Dernek tarafından hazırlanan projenin TİKA tarafından kabul edildiği belirtildi.

        Dernek üyelerinden oluşan gönüllü doktorların 20 Aralık itibari ile Batı Afrika ülkelerinden olan Gine Cumhuriyeti'ne sağlık eğitimi ve sağlık taramasına gidileceği açıklandı. Konuya ilişkin bir açıklama yapan dernek başkanı Ethem Zobacı, projeyi hazırlama aşamasında gidilecek ülkenin ihtiyacı olan branşlardaki doktorlardan olmasına özen gösterdiklerini ve ülke ihtiyacına göre ekip oluşturduklarını dile getirdi.
Zobacı, ''Derneğimiz ülkemizin ve Türklerin yardımseverliği ve dayanışmasının tanıtılması ve sosyal sorumluluğun yerine getirilmesi amacıyla Afrika ülkelerinden Mali'ye ve Gine'ye giderek bu ülkelerin sağlık kurumları ile işbirliği içerisinde yerel halklarına sağlık taramaları ve tedavi hizmetleri gerçekleştirmektedir. Diğer yandan, bu ülkelerde görevli sağlık personellerine uygulamalı sağlık eğitimleri verilmektedir.'' dedi.

        Gineli hastalar için poliklinik ve ameliyatlar planlandığını belirten Zobacı, bu çalışmaların yapılabilmesi için Çorum halkının katkıları ile ameliyatlarda kullanılacak bir ton tıbbi malzeme toplandığını kaydetti. Toplanan malzemelerin kargo ile Gine'nin başkenti Conakry'ye gönderildiğini aktaran Zobacı şöyle devam etti: ''Bu konuda duyarlı olan Çorum halkına çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca yapılan bir projemiz ile Gineli doktorların ülkemize ve şehrimize gelerek buradaki çalışmaları yerinde görmeleri de planlanmaktadır.''
Editör: TE Bilisim