Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı? Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı?
Türkiye Dil Edebiyat Derneği (DED) Çorum Şubesi ve ildeki okullarla ortaklaşa başlatılan okuma kampanyası çerçevesinde Atatürk Anadolu Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, kitap okuma gününde buluştu.

    Kampanyaya katılan 20 öğrenci, İsmail Bilgin'in yazdığı 'Sarıkamış Beyaz Hüzün' adlı romanı okuyarak, tarih öğretmenleri Ayşe Yaz ve Aysun Tut ile Türkiye Dil Edebiyat Derneği Çorum Şubesi'nde müzakere etti. Öğrenciler, kitabın içerisinde etkilendikleri olaylar, romanın nasıl yazıldığı, kitap kapağı gibi konularda sorular sordu. Öğretmenler de öğrencilerin soru ve önerilerine cevap verdi.

    Tarih Öğretmeni Ayşe Yaz, kitabı okurken sıcak bir evde birden ellerin, burnun ve ayaklarının donduğunu hissettiğini ve ayaklarının sıcak su ile ısıtmaya çalıştığını söyledi. Yaz, ''Öğrencilerimizle okuma grupları yapmamızdaki amaç, gençlerimizin kendilerini daha iyi ifade etmelerini ve toplum içinde bir olmayı sağlamaktır. Atatürk’ün söylediği gibi 'Fikri Hür, Vicdanı Hür, İrfanı Hür Nesiller İster' yetiştirmek için çalışıyoruz.'' dedi.

    Tarih Öğretmeni Aysun Tut ise Sarıkamış olayının 1990'lı yıllardan sonra konuşulmaya başladığını belirterek, ''Enver Paşa çok değerli bir komutan olmasına rağmen Sarıkamış ile hüzünle anılmaktadır. İsmet Paşa, Enver Paşa ve Mustafa Kemal Paşa aynı harbiyeden mezun olmuşlardır. Bu 3 isim Türk milletinin önünde belirli zamanlarda lider olarak görev yapmışlardır. Devlet olarak kalkınmada milliyetçi olmalıyız. Vatan, millet ve devlet sevgisini tüm gençlerimize aşılanması gerekir. '' şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim