Bazı CHP belediyeleri oyuna mı geliyorlar veya oyuna mı ortak oluyorlar acaba? Bazı CHP belediyeleri oyuna mı geliyorlar veya oyuna mı ortak oluyorlar acaba?
Şırnak’ın Silopi ilçesinde Cudi Dağı eteklerinde çekilen 'Dermansız Dert' isimli sinema filminin galası yapıldı. İlçede sinema salonu olmadığı için Koç İlköğretim Okulu'nun konferans salonunda gerçekleştirilen galaya yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, filmi beğendiklerini dile getirdi.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde çekimleri yaklaşık 2 yıl süren “Dermansız Dert” adlı sinema filminin galası Koç İlköğretim Okulun'da yapıldı. AK Parti Silopi İlçe Başkanı Haşim Haşimoğlu, AK Parti Şırnak Kadın Kolları Başkanı Hatice Atan, Şırnak Gazeteciler Cemiyeti Bbaşkanı Mesut Caner ve çok sayıda vatandaş katıldı. Düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Filmin yönetmeni Mesut Bilişik iki yıl boyunca çekimleri süren filmin sona erdiğini söyledi. Yaklaşık olarak 5 sene önce beyaz perde macerasına başladığını söyleyen yönetmen Bilişik. "Bu kısa zaman zarfına yaklaşık 4 film sığdırdık İlk 3 film oldukça, amatör olmasına rağmen kendimizi imkanlarımız ölçüsünde sürekli yenileyerek geliştirmeye çalıştık. Sinema bir kurgu sanatı olduğunda hayatın içinde var olanı yansıtması için başlı başına bir bütçe gerekiyor. Tabi biz bu işe hobi olarak başladık. Baktık ki, gerek kurumlar gerekse duyarlı işadamlarımız esnaf ve halkımız bize sahip çıkıyor. Bizde umutlandık. Niyetimiz de halis olunca Allah Teala da bizi utandırmadı. Bu günleri de gösterdi. Çektiğimiz her sahne hayallerimizi biraz daha büyüttü. Tabi ki, her sanat kolu gibi sinema da, iyi kullanılırsa toplumu terbiye eden bir mektep olma özelliğine sahiptir. Biz bu filmi çekerek hiçbir şey yapmasak da toplumumuzun kanayan yarasına değinerek bir katkı da sunmuşsak ne mutlu bize. Filmimizi görümlü, esenli, dedeler ve başak köylerinde Silopi ve Cizre ilçelerinde yaklaşık 170 kişilik bir ekiple çektik." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından yaklaşık 1 saat 45 dakika süren sinema filmi, izleyicilerle buluştu.

Editör: TE Bilisim