İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı


Hakkari'nin Çukurca ilçesinde SODES desteğiyle Hakkari İşadamları Derneği tarafından açılan Okuma Salonu, valiliğin sözleşmeyi feshetmesi nedeniyle kapatıldı. Fakir öğrencilerin eğitim desteği aldığı okuma salonu, sınıra sıfır noktada bulunuyordu.

'Sıfır Noktasında Hayaller Gerçek Oluyor' sloganıyla açılan okuma salonunda 130 öğrenci eğitim desteği alıyordu. Kaymakamlık görevlilerinin tebligatı iletmesinin ardından bölge çocuklarının umut kaynağı olan okuma salonu boşaltılarak kapısına kilit vuruldu. Okuma Salonu için önce SODES desteğinin kesildiği, ardından sözleşme devam ettiği halde binaya boşaltma kararı verildiği öğrenildi. Merkezin boşaltılmasının ardından çocukların çevrede çimenler üzerinde ders çalıştıkları görüldü.

Eğitimci Yaşar Ertunç, 130 öğrencinin burada eğitim desteği aldığını ifade ederek, "Çoğunlukla liselere hazırlık eğitimi alıyorlardı. Çok üzgünüz. Bu çocukların şu anda gidebilecekleri başka bir yer yok." açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilisim