Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe! Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe!
Suriye’deki iç savaş dolayısı ile ülkelerini terk eden sığınmacıların çocukları Çukurova Üniversitesi’nde (ÇÜ)eğitimlerini sürdürüyor. Seyhan Müftüsü Halil Uzun, üniversitenin değişik bölümlerinde okuyan 40 öğrenciye kahvaltı verdi. İlçe Müftülüğü salonundaki programda duygusal anlar yaşandı. Kur’anı Kerim’in okunmasıyla başlayan etkinliğin hazırlanmasına destek veren müftülük emekli mutemedi Osman Demirdüzen yaptığı konuşmada, Suriye’deki vahim çatışmalar nedeniyle öğrencilerin maddi zorluklar içinde ailelerinden kopuk bir şekilde hayatlarını idame ettiğini söyledi. Suriyeli öğrencileri ağırlayan Seyhan Müftülüğü’ne teşekkür eden Demirdüzen, “Maddi fedakârlıklar yapıp, öğrenci başına 250 TL yardımda bulundular. Allah yardımı sağlayan hayırseverlerden razı olsun.” dedi.

Öğrencilerle yakından ilgilenen Seyhan Müftüsü Halil Uzun ise Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) inanan insanların nasıl olmaları gerektiğini açıkladığını kaydetti. Resulullah’ın (sav), “Mü’minlerin bir bedenin uzuvları gibidir. Hangi uzuv rahatsızsa bedenin tamamı rahatsız olur.” Hadis–i şerifini hatırlatan Uzun, “İşte bu duygularla Hindistan’ da ki bir Müslüman zordaysa, Kanada’ da ki Müslüman da zordadır. Somali’deki bir dindaşımızın başında bir musibet varsa Pakistan’daki Müslüman'da üzgündür. Suriyeli bir müminin başında bir haksızlık ve zulüm varsa Adana’daki Müslüman kahroluyor, demektir. İşte bunun için biz size yardım etmek zorundayız; dertlerinize derman, yaralarınıza merhem olmak durumundayız. Çünkü biz bir bedenin uzuvlarıyız.” diye konuştu.

Allah’ın herkesi herkese çeşitli konularda zimmetlediğine işaret eden Uzun, darda kalan insanların ise zenginlere zimmetlendiğini ifade etti. Uzun, şöyle devam etti: “Buradaki genç kardeşlerimiz de bizlere emanet edildiğine inanıyoruz. Necip milletimiz her asırda darda kalan kimselere ırk, dil, cinsiyet; hatta din ayrımı yapmadan kucak açmıştır. Bugün onların torunları olarak aynı şekilde hareket etmek zorundayız. Allah istikbalinizi, istiklalinizi, ikbalinizi hayırlı etsin.”

Suriyeli mülteci bayan ve erkek öğrenciler adına konuşan bir genç ise kendilerine kucak açan Türkiye’ye teşekkür edip, “Bugün gün 40 kişiyi bağrınıza bastınız. Unutmayın ki yarın Suriye’ye döndüğümüzde orada hepinizin 40 tane evi olacaktır. Evimiz eviniz olacaktır.” şeklindeki sözleri, din görevlilerini gözyaşlarını boğdu. Konuşmalardan sonra Türkiye Diyanet Vakfı Seyhan Şubesi’nce hazırlanan hediye paketleri öğrencilere takdim edildi.
Editör: TE Bilisim