Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den yeni yıl mesajı. Abdullah Gül'ün yeni yıl mesajındaki yeni anayasa vurgusu ise dikkatlerden kaçmadı. Cumhurbaşkanı Gül, 2013 yılında yeni anayasa çalışmalarının hızla sonuçlandırılması gerektiğini kaydederek bunun tarihi bir sorumluluk olduğunun altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yeni yıl dolayısıyla mesaj yayımladı. Cumhurbaşkanlığının internet sitesinde yer alan mesajda, Avrupa'da yaşanan derin ekonomik kriz ve Ortadoğu'daki gelişmelere rağmen Türkiye ekonomisinin dikkat çeken performansı ve dinamizmiyle güven verdiği belirtti.

Gül, Türk ekonomisinin son yıllarda elde ettiği en büyük kazanımın, global ekonominin kaçınılmaz gerçeği haline gelen krizlere karşı gösterdiği dayanıklılık ve esneklik olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin yükselen ekonomik bir güç olarak gösterilmesinin, hayata geçirilen reformlar ve kararlılıkla uygulanan politikaların bir sonucu olduğunu belirten Gül, şunları kaydetti:

AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk? AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk?

''Avro bölgesindeki daralmanın, gelişmiş ve gelişmekte olan ülke ekonomilerindeki yavaşlamanın Türk ekonomisine yansımaları olması normal. Bu nedenle yapısal reformların aksatılmadan devam ettirilmesinin ve kalkınma performansının sürdürülebilir hale getirilmesinin taşıdığı önemi vurgulamak isterim.

Gerçekleştirilen reformlar, ülkemizin bugünlerini değil, bütün geleceğini de şekillendirecek bir mahiyettedir. Bu sürecin temel ayaklarından biri de yeni bir anayasanın hazırlanmasıdır. Anayasa çalışmalarında ortak akılla hareket edilmesinin ve bu çalışmaların milletin beklentisi doğrultusunda hızla sonuçlandırılmasının, siyasi partilere ve parlamentoya düşen tarihi bir sorumluluk olduğunu hatırlatmakta fayda görüyorum. Geniş bir temsil yeteneğine sahip Meclisimizin önünde, demokrasimizin çıtasının yükselmesini sağlayacak önemli bir fırsat bulunmaktadır.''

Editör: TE Bilisim