Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam ve terör kavramlarının yan yana kullanılabiliyor olmasının Müslümanlar için utanç sebebi olduğunu söyledi. Erdoğan, "DAEŞ, El-Kaide, Boko Haram, Eş-şebab gibi taşeronlar, Müslümanların sıkıntılarını ve hassasiyetlerini istismar ederek, İslam'a karşı yürütülen kampanyalara malzeme üretiyorlar. PKK, PYD, YPG, bunların İslam'la yakından uzaktan alakası yoktur. Çünkü biz şunu biliyoruz ki Müslüman'ın Müslüman'a kanı, malı, canı, ırzı, namusu haramdır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu’nda Önder İmam Hatip Gençlik Buluşması’na katıldı. Erdoğan "İslam ve terör kavramlarının yan yana kullanılabiliyor olması dahi Müslümanlar için utanç sebebidir. En büyük zararı kendi dininden olan insanlara veren, sadece Müslüman insanları hedef alan terör örgütlerinin hepsi de bir proje ürünüdür, maşadır. DAEŞ, El-Kaide, Boko Haram, Eş-şebab gibi taşeronlar, Müslümanların sıkıntılarını ve hassasiyetlerini istismar ederek, İslam'a karşı yürütülen kampanyalara malzeme üretiyorlar. PKK, PYD, YPG, bunların İslam'la yakından uzaktan alakası yoktur. Çünkü biz şunu biliyoruz ki Müslüman'ın Müslüman'a kanı, malı, canı, ırzı, namusu haramdır." diye konuştu.

'MEDRESELERİN YOZLAŞMASI BÜYÜK SIKINTIYA YOL AÇMIŞTIR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Ancak müminler kardeştir, vahdet anlayışımız, tevhit anlayışımızı bu emirler çerçevesinde yürütmeye mecburuz. Terör fitnesinin üstesinden ancak Müslümanlar olarak bu ilkeler çerçevesinde hareket ederek ortak tavır almayı başardığımız gün neticeyi alırız. Şayet Müslümanlar yeniden izzetlerini, onurlarını haysiyetlerini yükseltmek istiyorlarsa öncelikle bu üç fitneyi bertaraf etmek mecburiyetinde. Dinin sahibi Allah’tır. Biz Müslümanlara düşen kendi varlığımız ve geleceğimize sahip çıkmaktır. Maalesef Müslümanlar en büyük çatı örgütü olan İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) içinde en temel konularda dahi uzlaşmaya varabilmek eyleme dönüşecek kararlar alabilmek bile mümkün olamıyor. İnşallah bu iki yılık dönemde bunu başarmaya çalışacağız. Müslümanlar olarak dünyada hak ettiğimiz yere gelebilmek, arzu ettiğimiz itibarı elde edebilmek için, evvela dinimiz, onunla birlikte tarihimizi iyi öğrenmeliyiz. Açık konuşuyorum Osmanlının son dönemlerinde ülkenin en önemli ilim ve irfan kaynakları olan medreselerin yozlaşması büyük sıkıntıya yol açmıştır. Cumhuriyetle birlikte bunların toptan kaldırılması ise daha da büyük bir kayba ve boşluğa neden olmuştur. Onca badireye rağmen bugün dahi ilim ve irfan bakımından öne çıkan kişilerin önemli bir bölümünün bu vasıflarını geleneksel medrese eğitimine borçlu olduklarını görüyoruz. İmam hatipler, ilahiyat fakülteleri elbette çok önemli görevleri ifa ediyorlar. Ama eğitim gücü ve derinliği bakımından, bu kurumları medrese geleneğinin binlerce yıllık birikimine henüz yetişemediği de ortadadır."

Erdoğan, "Hele yarın 100. yıl dönümünü idrak edeceğimiz bir Kut'ül Amare zaferimiz var ki adeta onu kurumaya, tarih sayfalarından ve milletimizin hafızasından kazınmaya çalışılmıştır." dedi.

Konuşmasının ardından Erdoğan'a plaket verildi. Daha sonra Erdoğan, salondan ayrıldı.
Cihan

Editör: TE Bilisim