Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe! Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe!
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den şehit yakınları ve gaziler için verdiği yemekte bilgisayar isteyen gaziye, Afşin Kaymakamlığı tarafından görme engelliler için özel olarak tasarlanmış dizüstü bilgisayar hediye edildi.

        Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından terörle mücadelede gözlerini kaybeden Veli Dal adlı gaziye, görme engelliler özel olarak tasarlanmış dizüstü bilgisayar verildi.

        Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, makamındaki bilgisayar tesliminde yaptığı konuşmada, "Ülkemizde huzurlu bir şekilde yaşıyorsak şehitlerimizin ve gazilerimizin fedakârca gayretleri sonucundadır. Bizler de şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin bundan sonraki hayatlarını daha rahat ve kaliteli geçirebilmeleri için gayret ve çaba harcıyoruz. Bu kapsamda Afşin Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla görme engellilere özel ekran okuma programlı diz üstü bilgisayar hediye ettik. Umarım bilgisayarla iletişim ağını güçlendirmiş oluruz ve daha kaliteli bir hayat sürdürmesine vesile oluruz." dedi.

        Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün girdiği çatışmada gözlerini kaybeden gazinin bilgisayar isteğinin yerine getirileceğini söylediğini kendilerinin de bu kapsamda temin ettikleri dizüstü bilgisayarı gaziye verdiklerini söyledi.         

        Gazi Veli Dal ise talebinin yerine getirilmesinden dolayı Afşin Kaymakamı Faik Arıcan'a teşekkür etti. Dal, "Kaymakamımız, bizlerden desteğini hiçbir zaman eksik etmedi ve Büyük Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığını bize sürekli hissettirdi. Kendisine çok teşekkür ediyorum, bilgisayarıma kavuştuğum için çok sevinçliyim." diye konuştu.

        Gazi kardeşinin kardeşi Mehmet Dal da "Kardeşimin başına gelen olaydan bu yana desteklerini ve hizmetlerini bizden hiçbir zaman esirgemedi. Kardeşimin özel programlar yüklü bilgisayarla vaktini daha iyi değerlendireceğini düşünüyorum." şeklinde konuştu.

        Konuşmaların ardından Kaymakamı Arıcan, dizüstü bilgisayarı gazi Veli Dal'a verirken, Arıcan, gazinin kendisine tespih hediye etmesi üzerine duygulandı.


Editör: TE Bilisim