İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan kalkıp Bilecik’e giden Eczacıbaşı Grubu’na ait helikopter, Beylikdüzü’nde televizyon kulesine çarparak düştü. Feci kazada 5 kişi hayatını kaybetti. Eczacıbaşı Yönetim Kurulu  Başkanı Bülent Eczacıbaşı, "Uçağın içinde bir yöneticimiz vardı. Rusya'daki tesislerimizin yöneticisi olan bir arkadaşımız vardı. Rus konuklarımız vardı.  Atatürk Havalimanından ayrıldığını biliyoruz" dedi.  

İşletmesi Kuğu Havacılık tarafından yapılan TC-HEZ tescilli Sikorsky S-76C-2 tipi çift motorlu helikopter, saat 11.16’da İstanbul Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Apronu’ndan kalktı. Kaptan Pilotlar Alaaddin Acar ve Ahmet Bulut yönetimindeki helikopterde, 4 yabancı, bir Türk yolcu ile iki pilot bulunuyordu. Dört yabancı yolcunun Rus olduğu, Eczacıbaşı Grubu ile görüşmeler yapmak üzere Türkiye’ye geldiği öğrenildi. Helikopter, Bozüyük’teki Eczacıbaşı Fabrikası’na gidiyordu.Kalkıştan 5 dakika sonra saat 11.21’de helikopter, yoğun sisin olduğu Beylikdüzü tarafında uçarken televizyon kulesine çarparak düştü. Helikopterin parçaları, TÜYAP Fuar merkezi ile Büyükçekmece Mezarlığı’nın yakınlarına düştü. Bölgeye hemen ambulans ve itfaiye araçları sevk edildi.

Whatsapp üzerinden vatan savunması! Whatsapp üzerinden vatan savunması!

BAKANLIK AÇIKLADI: TV KULESİNE ÇARPTI

İstanbulda helikopter düştü... Eczacıbaşından ilk açıklama

Ahmet Bulut: 1970 doğumlu, Eskişehirli

Alaattin Nacar: 1969 doğumlu, Adanalı (İdris EMEN / HÜRRİYET)

HELİKOPTERDEKİLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Eczacıbaşı'ndan kazayla ilgili yazılı açıklama geldi. Yapılan açıklamada mürettebatın da isimleri yer aldı. Açıklama şöyle: "Eczacıbaşı Havacılık A.Ş.’ye ait olan helikopter, alınan izinlerin ardından bugün öğleden önce Bozüyük’e gitmek üzere havalanmış, ancak henüz belirlenemeyen bir nedenle saat 11.30’da Beylikdüzü’nde düşmüştür. Helikopterde Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Rusya Ülke Direktörü Salim Özen, Rusya’daki bölge satış yöneticilerimizden Aleksandr Vanin, Rus misafirleri Igor Kochergin, Luidmina Churova ve Elena Badraga ile pilotlar Alaattin Nacar ve Ahmet Bulut bulunmaktaydı. Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır. Hepimizi derinden üzen bu kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.”

İstanbulda helikopter düştü... Eczacıbaşından ilk açıklama

BİRİNCİ VE İKİNCİ KAPTAN HAYATINI KAYBETTİ

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün düşen helikopterle ilgili, “İçerisinde 7 kişi olduğu söylendi. Şimdi size 2 kişinin ismi net verebileceğiz. 1'inci Kaptan Ali Akgün Nacar ve ikinci kaptan Ahmet Bulut hayatını kaybetti. Bunların yanında biz 3 ceset net olarak gördük” dedi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece'de düşen helikopterin enkaz kaldırma çalışmalarını yerinde kontrol etti. Yaşanan kazayla ilgili açıklama yapan Başkan Akgün, “11.30'da hemen Büyükçekmece merkezde esnaf ziyaretini yaparken bir helikopter veya uçağın düştüğünü söylediler. D100 Karayolunun Büyükçekmece televizyon kulesinin 300 metre, Büyükçekmece istikametinde D100 istikametine giden noktasına düştüğünü söylediler. İntikal ettiğimizde yanmakta olan hurdaları vardı, bir şeyler yanıyordu. İtfaiye onları söndürüyordu. Diğer gelen zabıta polis ve diğer görevli arkadaşlarımız herkes görevini yapmaya başladı. Yangın söndürüldükten sonra cesetlerin tespitlerine girişildi. 5 ceset görüldü. Bunun 7 olduğu söylendi tekrar araştırmaya başlandı. Sanki 6 gibi şuanda söyleyebiliyoruz. 5 kesin, 6 da olabilir 7 de olabilir. Helikopterin Eczacıbaşı ailesine ait olduğu teyit edildi. İçerisinde 7 kişi olduğu söylendi. Şimdi size 2 kişinin ismi net verebileceğiz. 1'inci Kaptan Ali Akgün Nacar ve ikinci kaptan Ahmet Bulut hayatını kaybetti. Bunların yanında biz 3 ceset net olarak gördük. 2 kaptan artı beş yolcu mu? 2 kaptan artı 3 yolcu mu birazdan belli olacak. Kuleye mi çarptı yoksa başka bir şey mi ilgili arkadaşlar araştırmayı yapacaklar” şeklinde konuştu.



(Kaynak: Hürriyet)





Editör: TE Bilisim