Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı! Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, birkaç gün önce İzmir’deki toplu açılış töreninde açılışını yaptığı konutların, yaklaşık 1,5 yıl önce bitirildiği ve vatandaşların 1,5 yıldır bu evlerde oturduğu iddia edildi. Ayrıca Erdoğan’ın, "İnşaat çalışmaları sürüyor." dediği şehir hastanesine de tek bir çivi bile çakılmadığı belirlendi. Vatandaşların 1,5 yıldır oturduğu ve TOKİ tarafından yapılan söz konusu binalarda, çok ciddi çatlaklar ve yarılmalar var.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçen cumartesi günü katıldığı toplu açılış törenindeki, “Bayraklı Şehir Hastanesi inşaatı sürüyor.” açıklaması üzerine gözler hastaneye çevrildi. CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, inşaatın sürdüğü söylenen yere gitti. Hastane alanıda gördüğü manzara karşısında, "Burada yalnızca dağ var." diyerek tepkisini dile getiren Güven, Erdoğan’ın yanlış bilgilendirildiğini düşündüğünü belirterek, “Sağlık Bakanlığı, 2015 yılı sonunda inşaatın biteceğini söyledi ama temeli dahi atılmamış. Hepimizi kandırmışlar.” dedi.

İzmir’de yerel seçimlerden kısa bir süre önce temsili olarak temeli atılan Bayraklı Şehir Hastanesi için aradan geçen bir yıla rağmen hiçbir çalışma yapılmadı. 2 bin 60 yatak kapasiteli hastanenin, 36 ayda bitirileceği taahhüt edilmişti.

AÇILIŞI YAPILAN TOPLU KONUTLAR 1,5 YIL ÖNCE SAHİPLERİNE TESLİM EDİLMİŞ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İzmir’de katıldığı toplu açılış töreninde bahsettiği, TOKİ tarafından Çiğli ilçesinde yaptırılan 80 adet konut ile altyapı ve çevre düzenlemesi olarak görünen açılışa konu olan, şehit, dul yetim ve fakir aileleri için 1+1 olarak dört blok halinde yapılan konutların 1,5 yıl önce tamamlandığı ve vatandaşların 1,5 yıldır bu konutlarda oturduğu ileri sürüldü. Bu konutlarda oturanlardan Şengül Bahar, “Temmuzda burada iki senemiz dolacak. İki sene oluyor. Çatlaklar, bugün bakıyoruz, sanki biraz daha derinleşti, daha farketti. Rapor bekleniyormuş, 15-20 gündür bekliyoruz ama endişeliyiz açıkçası. Raporun bir an önce çıkıp da biz buradan tahliye mi edileceğiz ya da bir şeyler mi yapılacak, ne olacaksa biz bir şeylerin çıkmasını istiyoruz, çünkü çok endişeliyiz. Çoluk çocuk gece uyuyamıyoruz. Çocuklarım rüyalarında görüyorlar binanın çöktüğünü. Sabah ben gözümü açtığımda bakıyorum, iyi tamam, çok şükür çökmemiş diyorum yani. Ev için aidatlarımızı da ödemeye devam ediyoruz. Rapor bekliyoruz. Rapor çıkmamış ama biz haberlerde görüyoruz, jeoloji mühendisi, ‘Çok ciddi bir durum. Afet bölgesi ilan edilsin, derhal boşaltılsın.’ diye okuyoruz, korkuyoruz. Diğer yetkililere sorduğumuzda, ‘Hayır, bir şey yok. İşte bunlar çökme var, mantolamada çatlamalar.’ diyorlar ama asıl cevap raporlarda diyorlar. Biz de cevabı bekliyoruz bir an önce.” dedi. Yasemin Kılıç da, “Korkuyoruz, evin içinde duramıyoruz. Tedirginiz. Bir an önce açıklama bekliyoruz. Bizim de temmuz ayında burada iki senemiz olacak. Çatlaklar epeydir var.” dedi.

Editör: TE Bilisim