Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı? Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı?
Kilis’in karşısındaki Suriye köylerinde muhalif gruplar ile DAEŞ arasında şiddetli çatışmalar meydana geldi. Sınırda konuşlu birlikler Suriye'deki DAEŞ hedeflerine Fırtına obüsleriyle top atışı yaptı.

Kilis'in İnanlı ve Arpakesmez Köyleri karşısında bulunan Suriye'nin Azez kentine bağlı Alzahra, Savran, Tilalyan, ve köylerini elinde bulunduran DAEŞ ile bu bölgeye yönelik harekat başlatan muhaliflerin arasındaki çatışmalar , dün gece yoğunlaştı.

Çatışmaların sürdüğü bölgeden sık sık patlama ve silah sesleri duyuluyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı sınır birlikleri angajman kuralları gereği DAEŞ hedeflerini fırtına obüsleriyle ateş altına aldı.

Obüslerin atışı sırasında sınır bölgesinde ufak çaplı yangınların çıktığı ve sınır birlikleri tarafından söndürüldüğü de gözlendi.

Öte yandan Azez kırsalında DAEŞ’in saldırısı sonucu yaralanan 13 kişi tedavi için Kilis’e getirildi. Hastanede tedaviye alınan yaralılardan 1'i doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamazken, durumu ağır olan 2 kişi ise Gaziantep’e sevk edildi.
Cihan

Editör: TE Bilisim