Nasıl iyi yönetiliyor muyuz? Nasıl iyi yönetiliyor muyuz?
Hakkari´nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde, aylardır doktor olmadığı sağlık ocağına doktor geldiğini duyan vatandaşlar, muayene için koştu. Evi çok uzakta olan biri vardı, o da 78 yaşındaki Emine Çelik'ti. Mehmetçik bunu biliyordu ve hemen göreve koyuldu. Önce güvenliği sağlayacak özel birliklerden üçer kişi alındı ve karda yürüyüş başladı. Zaman zaman 4 metreye yaklaşan karın üstünde yürümekte zorlanan Mehmetçikler, sonunda oğluyla yola çıkmış olan Emine teyzeyle karşılaştı. Bitkin halde ve acıdan feryat eden yaşlı kadın, askerleri görünce rahat bir nefes aldı.

Önce sedyeye alınan Emine Teyze, birkaç adım ilerlendikten sonra karda batmaya başlanınca indirildi. Koluna giren iki asker, güçlükle Emine Teyze'yi yürüttü. Bir müddet sonra teyzenin donan ellerini ısıtmak için ovup sıcak hava üflediler. Komutan beresini, erlerden biri de eldivenlerini çıkarıp giydirdi. Bir müddet daha sonra Emine Teyze'nin elbisesinin buz tuttuğu görülüp kardan temizlendi. Uzun ve yorucu bir yolculuktan sonra varılan sağlık ocağındaki bekleyen doktorlar, Emine Çelik'i hemen müşahade altına aldı ve muayene etti. Çelik'in durumunun ağır olduğu, Yüksekova ilçe merkezine götürülmesi gerektiği söylendi. Bunun üzerine Emine Teyze, askerî helikopterle hastaneye yetiştirildi.

Emine Çelik'in oğlu Mahmut Çelik ise Akar Mahallesi'nden geldiklerini belirterek, "Doktorlar Yüksekova'dan gelmiş. Annemi hastaneye getirdim. Mahallemizde hastane yok, bir şey yok. Yol yok, elektrik yok. Askerler geldi, yardım etti, annemi buraya kadar getirdik. Allah razı olsun tedavi ettiler ve Yüksekova'ya sevk ettiler." dedi.

Editör: TE Bilisim