Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca FETÖ’nün iş dünyası yapılanmasına ilişkin aralarında Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı’nın da bulunduğu TUSKON üye ve yöneticilerine yönelik 86 şüpheli hakkında iddianame hazırlanmıştı. İddianamenin onaylandığı gün, Ömer Faruk Kavurmacı, sağlık sorunları gerekçesiyle sulh ceza hakimliği tarafından tahliye edilmişti. İddianamenin gönderildiği İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi, incelemeye aldığı iddianameyi eksiklikler bulunduğu gerekçesiyle savcılığa iade etmişti. Eksikliklerin giderilmesinden sonra iddianameyi kabul eden mahkeme heyeti, Ömer Faruk Kavurmacı’nın yeniden tutuklanmasına karar verdi.



Hazırlanan iddianamede 1 numaralı şüpheli olarak FETÖ elebaşı Fetullah Gülen gösterilmişti. İddianamede firari şüphelilerden FETÖ lideri Fetullah Gülen, TUSKON Başkanı Rızanur Meral ve TUSKON Genel Sekreteri Mustafa Muhammet Günay’ın “anayasayı ihlal”, “TBMM’yi ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “Türkiye Cumhuriyeti’ni ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “Silahlı terör rögütü kurmak veya yönetmek” ve “Özel belgede sahtecilik” suçlarından 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 16 yıldan 25 yıl 6’şar aya kadar hapisleri istenmişti.



Son dakika: Ömer Faruk Kavurmacıya tutuklama kararı



7.5 YILDAN, 15 YILA KADAR...

İddianamede aralarında Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı ile Ahmet Tuzlu, Cahit Durmaz, Faruk Güllü,İsmail Hakkı Kısacık, Mehmet Fatih Baltacı, Murad Abdurrahman Baltacı, Murat Atakan Kayalar, Mustafa Şevki Kavurmacı, Rana Tezcan Açıkgöz, Harun Akca, Mehmet Zenginer, Salih Zeki Azak, Semih Sadır, Tolga Güven, Yüksel Nalbant ve Süleyman Düzgün’ün de bulunduğu diğer 83 iş adamının “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 7,5 yıldan 15’er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi. Şüphelilerden Ramazan Erdem, Serkan Ercan ve Süleyman Tari'nin örgüt üyeliği suçunun yanında “özel belgede sahtecilik” suçundan 1’er yıldan 3’er yıla kadar hapisleri istendi.



(Kaynak: Hürriyet)





Editör: TE Bilisim