Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı? Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı?
 

Dün çocuğuna okul dersleri için takviye kursu almak maksadı ile gelen fakir bir aile içimi burktu. Özel ders özel okul imkanından yoksun yurt dışı eğitim imkanı hayal olanlar çocuklar artık bu imkandan da mahrum hale geldiler. Çünkü artık legal meşru fakirin veya dar gelirlinin Üniversiteye giriş öncesi son fırsat kapısı dershaneler lav ve tarih olmuştur. Ama kaçak merdiven altı vakıf cemaat v.b. kaçak surette faaliyet gösterenler serbesttir.



Bu yapıların evlatlarımıza istismar alanı açması kuvvetle muhtemeldir. Maalesef takviye kursu almak isteyen çaresiz aile dershaneleri kapatan siyasi anlayışa oy ve destek vermiştir. Yıllardır ayırım yapmadan herkese açık olan gariplerin çaresizlerin kapıları geçici okul Temel Lise dayatması ile kapatılmıştır.



Bir başka ad altında faaliyetine Anayasa mahkemesi kararından sonra izin verilen yeni kurumlar kurs şeklinde adeta kümese tıkılan kuşa dönmüştür. Sorunlarını bu yöntemler ile çözenler buna seyirci ve alkış tutanlar daha büyük sıkıntılar çekmeye adaydır.



Eğitim ihmale gelmez eğitim politikaları partiler üstüdür toplumun bu konudaki ortak hafıza ve yaşanan gerçekleri dikkate almayıp hırs intikam ve birine düşmanlık adaleti ve hakkaniyeti rafa kaldırırsa bunun bedelini hep birlikte öderiz.



Yazık evlatlarımıza kendileri arsa tahsislu imar imtiyazlı bürokrasi geçiş üstünlüklü okullar açarken dershane sahiplerine teşvik ve garip fakir çaresizlerin dershane yükünü kaldırdık diyerek ilgili her kesime yalan söylenmiş ama bu yalanlar celladın bıçağı yalanarak cellat ve eğitimi katledenlerin boynuna madalya takılmıştır. Bunu bu millete reva görüp yalan dolanla aldatanların yatacak yeri yoktur.

Sabri ŞENEL

Editör: TE Bilisim