DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi! DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi!
Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Diyarbakır 5. Olağan Kongresi'ne katıldı. Davutoğlu, "Biz bütün yasakları kaldırdık. Olağanüstü hali kim kaldırdı? AK Parti. Kürtçe yasağı kim kaldırdı? AK Parti. Kürtçe propaganda yasağını kim kaldırdı? AK Parti. İşte bizim için Serok Ahmet diyorlar sağ olun teşekkür ediyorum." dedi.

Avukat Muhammet Akar, Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesindeki kapalı spor salonunda yapılan kongrede il başkanı seçildi. Burada konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Büyük sınavları ancak ve ancak Diyarbakır'a ruhunu, maneviyatını, kimliğini vermiş olan nebilerin, sahabilerin, alimlerin izinden yürüyerek aşabiliriz." dedi.

Çözüm sürecine değinen Davutoğlu, çözüm sürecinin herhangi bir konjonktürel çaba olmadığını belirtti. Başbakan Davutoğlu, "Çözüm süreci bir seçim kazanmak ya da kaybetmemek için açılan bir yol değildir." diye konuştu.

KOBANİ BİZE TARİHİN EMANETİDİR

6 - 7 Ekim Kobani olaylarının çıkartıldığını belirten Davutoğlu, "O olaylar Kobani için çıkmadı, buradan Kobani'ye de selam söylüyorum. Kobanili her kardeşimi alnından öpüp bağrıma basıyorum. 3 günde 197 bin Kobanili kardeşini sınırdan almış olan bu ülke Kobani'yi unutabilir mi? O zaman söyledim yine söylüyorum Kobani bize tarihin emanetidir. Oradaki kardeşlerimiz bize tarihin emanetidir." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır sokaklarının bir daha yangın yerine dönmemesi için her türlü tedbiri alacaklarını dile getiren Ahmet Davutoğlu, olaylardan sonra kamu düzeninin ve çözüm sürecinin ivme kazandığını belirtti.

KÜRTÇE ÖĞRENMEK İSTİYORUM

Davutoğlu, şunları söyledi: "Çözüm süreci ile bu toprakların mayası olan Malazgirt'te yan yana duran Kürt, Türk, Zaza kardeşler yine yan yana olacak. Şu güzel albayrakları görmek istiyorum. Özellikle Diyarbakır'a yakışıyor bu bayrak. İşte 28 Şubat'ta birileri çıktı hilali bayraktan neredeyse Türk ulusalcıları adına 'hilal İslam'ı temsil ediyor' diye bir takım Türk ulusalcıları çıktı bunu kaldırmak istedi. Bazı Kürt ulusalcıları da bu aziz milleti bu bayrakla buluşturmamaya çalıştı. Onlarca yıl Kürtçe konuştukları için ceza alanlar oldu. Kürtçe konuşmak yasaklandı. Şimdi bir düşünün AK Parti iktidarları olmasaydı böyle bir salonda başbakana böyle bir pankart yazılır mıydı? İşte diyoruz. İnşallah biraz vakit bulsam güzel Kürtçe'mizi de güzel Türkçemiz kadar öğrenmek istiyorum. Biz bütün yasakları kaldırdık. Olağanüstü hali kim kaldırdı? AK Parti. Kürtçe yasağı kim kaldırdı? AK Parti. Kürtçe propaganda yasağını kim kaldırdı? AK Parti. İşte bizim için Serok Ahmet diyorlar sağ olun teşekkür ediyorum."

Editör: TE Bilisim