Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü” Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü”
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Tarihimizle yüzleşmeye hazırız, her şeyi paylaşmaya, arşivleri açmaya hazırız ama bize kibirle yaklaşana hiçbir şekilde boyun eğmeyiz." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partinin milletvekili aday tanıtıp programından sonra Dedeman otelde düzenlenen Ulaştırma, Denizcilik ve Habercilik Bakanlığı tarafından Konya'da yapılacak raylı sistem projelerinin tanıtım toplantısına katıldı. Törene, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin ile eski bakan Lütfi Elvan da katıldı.

Davutoğlu, konuşmasının başında Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı nedeniyle bugün Çanakkale'de düzenlenen törenlere değinerek başladı. Çanakkale'de 105 ülkenin temsilcilerinin bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın misafiri olarak bu tarihi anmak için bir araya geldiklerini kaydeden Davutoğlu, "Bu da milletimizin büyüklüğü. 100 sene önce, İstanbulumuzu işgal etmeye gelen ordulara, Çanakkale'de 'dur' diyen ecdad, sadece kahramanlık göstermedi, aynı zamanda insanlık da gösterdi. Çanakkale'de, savaştan barış; çatışmadan dostluk üreten milletler bir araya geldi. Bir tarafta böyle bir tablo, savaşanların torunları aynı toplantıda yan yana. Diğer tarafta Ermenistan'da 100 yıl önce yaşanan acı olaylardan düşmanlık ve nefret üretmeye çalışan, bunu körükleyen, bunu tahrik eden başka bir toplantı. İşte bizim medeniyetimiz, bizim kültürümüz, bizim irfanımız... Maalesef hala o Ermeniler ki acılarını hala paylaşıyoruz, bütün milletlerin acılarını paylaşırız. Onları da o acıları yaşamasına sebep olacak şekilde tahrik edenler, şimdi o olaylarda hiç bir vebali yokmuş gibi 100 yıl sonra bizi yargılamaya kalkıyorlar.'' diye konuştu.

"Tarihimizle yüzleşmeye hazırız, her şeyi paylaşmaya, arşivleri açmaya hazırız ama bize kibirle yaklaşana hiçbir şekilde boyun eğmeyiz." diyen Davutoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımız geçen sene taziye mesajı yayınladı, biz bu sene başbakanlık olarak tekrar yayınladık. Her şeyi konuşalım, acıları paylaşalım. Göz mesafesinde bizimle kim, neyi konuşmak isterse konuşuruz. Ümit ederiz ki, bugün Çanakkale'deki tablodan bütün bu diğer tahrik unsuru olanlar ve başta sayın Papa ders alır. Ümit ederim ki Ermenistan liderleri de bundan ders alır ve gelecek yıllara barış içinde yan yana yaşayan komşular olarak bir refah bölgesi yapmak için birlikte çalışırız." dedi.

Davutoğlu, konuşmasında Konyalılara metro projesi müjdesi de verdi.

Editör: TE Bilisim