Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe! Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe!
CHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ali Demirçalı, Adana’da trafik cezalarının aşırı derecede artmasının nedenlerini İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya sordu.

Demirçalı, TBMM Başkanlığı'na, İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle verdiği soru önergesinde, Adana’da trafik cezalarının şoförleri bezdirdiğini ifade etti. Demirçalı, “Adana'da bulunan taksi ve minibüs şoförlerinin haksız yere, trafiğe çıkılmayan tarihlerde uygunsuz yere kesilen trafik cezaları nedeniyle büyük sıkıntı çektikleri yönündeki iddialar artmıştır. Neden bu kadar trafik cezası kesilmektedir.” dedi.

Ali Demirçalı’nın, trafik cezaları ile ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala’dan yazılı cevap istediği sorular şöyle: "Adana’da hizmet veren taksi ve minibüs esnafı sayısı kaçtır? Adana’da taksi ve minibüslere 2014’den önergeme yanıt verilecek tarih aralığında kesilen trafik cezalarının sayısı kaçtır? Bu cezalardan elde edilen toplam tutar nedir?

Adana’da bu cezaların kaçı doğrudan beyan usulüne göre kesilmiştir? Plakaya sonradan kesilen cezaların tutarı nedir? Adana’da 2011-2014 yılları arasında kesilen cezalara yapılan itiraz sayısı kaçtır? Bu itirazların kaçı vatandaş lehine sonuçlanmıştır? Yukarıda detayları verilen asılsız trafik cezası kesildiği iddialarına ilişkin bir soruşturma başlatılmış mıdır?"

Editör: TE Bilisim