Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı! Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı!

İstanbul Valiliği önünde toplanan Türkiye Kamu-Sen üyeleri, ‘Andımız’ı okuyup demokratikleşme paketini protesto etti. Grup adına basın açıklamasını okuyan Kamu Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan, demokratikleşme paketinin ülkeyi adım adım bölünmeye götürdüğünü iddia etti.

Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Kamu-Sen) üyesi bir grup, saat 13.00’da Cağaloğlu’ndaki İstanbul Valiliği önünde toplandı. Ellerinde Türk Bayrağı ve sendika flamaları bulunan grup, sık sık ‘Ne mutlu Türküm diyene!’ şeklinde slogan attı. Grup adına basına açıklamasını ise Türkiye Kamu-Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan okudu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan demokratikleşme paketine ağır eleştiriler getiren Hanefi Bostan, paketin demokrasi ve özgürlükle uzaktan yakından ilgisi olmadığını öne sürdü. Paketin terör örgütünün taleplerini hayata geçirmeyi amaçladığını ileri süren Bostan, “Bugün burada bir kez daha tarihe not düşmek adına toplanmış bulunuyoruz. Yıllardır yürütülen kampanyalarla bizleri bir arada tutan tarihi ve kutsal kavramlarımızın içi boşaltılmak, inanç değerlerimiz yıpratılmak, milli ve manevi değerlerimiz yozlaştırılmak istenmekte; milletimizin ve devletimizin geleceği üzerinde kirli bir oyun oynanmaktadır. Bu oyunun son sahnesi ise demokratikleşme paketi adı altında, Türk milletine dayatılan baldıran zehiri olmuştur. Bu paketle, 30 yıl boyunca ülkemizi bir kan gölüne çeviren eli kanlı bebek katillerinin ana dilde eğitim talebi, özel okullarda hayat bulmakta, bölücülerin çok dilli toplum hayali, Hükümet eliyle gerçekleştirilmektedir. Bununla ana dilde eğitim, terör örgütünün müktesebatına geçirilmekte, milletimizin arasındaki iletişim koparılmak istenilmektedir.” diye konuştu.

Alfabede olmayan harflerin kullanılmaya başlamasına da tepki gösteren Bostan, “İsteyen herkesin her dilde eğitim yapabilmesinin ardından gidilen yol, çok dilli, çok milletli, çok başlı, bölünmüş bir Türkiye’ye çıkmaktadır. Bu yol, dilde ayrışma, iş’te ayrışma, fikirde ayrışma ve nihayetinde hedefte ayrışma yoludur.” şeklinde konuştu.

Okullarda okutulan öğrenci andının kaldırılmasına da tepki gösteren Hanefi Bostan, “Bu paketle, Türk coğrafyasında yaşayan tüm vatandaşlarımızı bir arada tutan ve ortak bir amaç etrafında kenetlenmemizi sağlayan üst kimliğimiz ‘Türklük’ yok edilmek istenilmekte, bu doğrultuda her sabah okullarda okutulan ‘Öğrenci Andı’ kaldırılmakta, 'Ne mutlu Türküm diyene!’ diyenler susturulmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde çocuklarımızın ‘Türküm’ demesi, ‘doğruyum’ demesi, ‘çalışkanım’ demesi kimleri, neden rahatsız etmektedir? Bundan ancak, milli şuurdan uzak, Türklerle tarihi bir hesaplaşma peşinde koşanlar rahatsız olur.” dedi.

Bostan sözlerini “Varlığım Türk varlığına armağan olsun! Ne mutlu Türküm diyene!” diyerek bitirdi. Bostanın açıklamayı okumasının ardından eyleme katılanlar hep birlikte öğrenci andının okudu. Eylemcilerden biri elindeki kağıtta yazılı metni okurken diğer sendika üyeleri de tekrar etti. Eylem sırasında çevik kuvvet ekipleri de Valilik önünde güvenlik önlemi aldı. Grup, olaysız dağıldı.

Editör: TE Bilisim