Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı
Denizli’de Büyük Menderes Cindere Barajı projesi kapsamındaki Yenicekent İletim Kanalı’na yapılan tünellerle 155 bin hektarlık ova cazibeyle sulanacak. Bu amaçla yapılan 15 kilometrelik kanalın 5 bin 200 metresi tünellerden oluşuyor. Tamamlandığında 120 milyon liraya mal olacak tünellerin çapı ise 5 metreyi buluyor. AK Parti milletvekilleri Nihat Zeybekci ve Mehmet Yüksel, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Devlet Su İşleri (DSİ) 21. Bölge Müdürü Kaya Yıldız, Denizli Ticaret Borsası (DTB) Başkanı İbrahim Tefenlili, belde belediye başkanları ve bölgedeki köy muhtarları, 26 Aralık 2014'te bitirilmesi planlanan kanalın tünellerinde incelemelerde bulundu.

İncelemelerin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan DSİ Bölge Müdürü Yıldız, Yenicekent İletim Kanalı'nın temelinin, 7 Nisan’da Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından atıldığını hatırlattı. Yıldız, “Toplam 15 bin 362 metre uzunluğundaki kanalla 15 bin hektar arazi, cazibe suyla sulanma imkanına kavuşacak. Bunun için üç tünel yapılacak. Burada 130 personel, 51 iş makinesiyle çalışıyor. Bunların 35’i ağır iş makinesidir. Günde 10 metre ilerleme kaydediliyor. Bu tünellerin büyüklüğü, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki sulama kanallarına yakındır.” dedi. Milletvekili Yüksel ise kanalın yapımını çiftçilerin yıllardan beri beklediğini vurgulayarak, “Bu kanal, çiftçilerimize müjde niteliğindedir. Bu kanal, 26 beldenin tarlalarına can verecek.” diye konuştu. Vali Demir de projenin tamamlanmasını Denizli, Sarayköy, Akköy ve Buldan çiftçilerinin yıllardır beklediğini ifade etti: “Bu proje, bizim için çok önemli. 105 bin dekarlık bir alan, şu anda pompajla çok pahalı sulanıyor. Özellikle Pamukkale Sulama Birliğimiz, yıllık 3 milyon lira elektrik sarfiyatı yapıyor. Kanal bittiğinde bu sulama cazibeli haline gelecek, maliyet üçte birden daha aza düşecek. Burası Türkiye’nin en zengin ovalarından biridir. Denizli'de Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın 50'ye yakın çalışması da devam ediyor.”

Editör: TE Bilisim