Özgür Özel’in ziyareti ve düşündürdükleri! Özgür Özel’in ziyareti ve düşündürdükleri!
Ulusal Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Doğan Kalafat, dün Ege Denizi’nde yaşanan sarsıntının büyük Marmara depreminin habercisi olmadığını söyledi. Yeni bir fayın ortaya çıkmadığını vurgulayan Kalafat, söz konusu fay hattının daha önce de büyük depremler üreten bir hat olduğunu dile getirdi.

Kandilli Rasathanesi’nde dün yaşanan deprem ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda deprem hakkında geniş bilgi veren Ulusal Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Doğan Kalafat, Ege’deki sarsıntının yeni bir fay hattından kaynaklanmadığını ifade etti. Bu fayların daha önce de deprem ürettiğini hatırlatan Kalafat, “Daha önce de önemli büyüklükte deprem üretmiş faylar. Burası deprem açısından yoğun olan bir yer. Burada herhangi bir sürpriz yok. Herhangi bir yeni fay da ortaya konulmuş değil. Bu daha önceki bilimsel çalışmalarla oldukça tutarlıdır. Bunun herhangi bir şekilde İstanbul yakınlarında ya da Marmara’da herhangi bir büyük depremi tetiklemesi söz konusu değil.” diye konuştu.

Depremin neden geniş bir çerçevede hissedildiğine dair soruyu da cevaplayan Kalafat, “Bu tamamen fayın karakteri ile ilgili. Deprem sığ odaklı bir deprem. Kırılmanın doğrultusu, kuzeydoğu güneybatı. Doğrultu atımlı bir deprem. Marmara’da enerjinin dağılımı kaynağın özelliği ile uygundur.” dedi.

Editör: TE Bilisim