Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
Kütahya İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Afetler ve Etkilerinden Korunma" isimli liseler arası resim yarışmasında, Simav Anadolu Cumhuriyet Lisesi öğrencisi Fatma Ulus birinci oldu. Ulus, yaptığı resimde 19 Mayıs 2011 tarihindeki 5,9'luk depremde yaşadıklarını anlattı. Depremlerden ailesiyle birlikte çok etkilendiklerini belirten Ulus, "Depremi ailemle birlikte evde yaşadık. Resmi, o anları gözlerimin önüne getirerek yaptım. Deprem korkusunu halen üzerimde taşıyorum. İlçemizde artçı depremler olmakta." dedi.

Öte yandan aynı okulun öğrencilerinden Ayşenur Arslan, Kütahya genelinde düzenlenen kompozisyon yarışmasına katıldığı, "Evler Değil, Yürekler Sarsıldı" başlıklı eseriyle ikinci oldu. Yaşadıkları depremleri hiç unutmadıklarını belirten Arslan da, "Deprem gününde bir gürültü oldu. İnsanların çaresizlik içinde sağa sola koşuşturması beni çok etkiledi. Kompozisyonumu yazarken adeta o günü tekrar yaşadım." şeklinde konuştu.

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, başarılı öğrencilerden Fatma Ulus'a dizüstü bilgisayar, Ayşenur Arslan'a Ipad hediye etti. Öğrencilerinin başarılarından dolayı çok mutlu olduklarını belirten Simav Anadolu Cumhuriyet Lisesi Müdürü Arif Pala ise, "Hem ilçemizin hem de okulumuzun adını duyurdular. Yönetim olarak öğrencilerimize ödüller vereceğiz." dedi.

Editör: TE Bilisim