Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur! Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur!
Mardin’in Derik ilçesine Bağlı Denktaş Köyü yakınlarında PKK’lı teröristlerce yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan iki uzman çavuş, düzenlenen cenaze töreni ardından memleketlerine uğurlandı.

Mardin'in Derik ilçesine bağlı Denktaş Köyü yakınlarında devriye görevi yürüttükleri sırada, PKK’lı teröristlerce yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Samet Şare ile Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Atal için 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı Selen Kışlası'nda resmi cenaze töreni düzenlendi.

Törene, Mardin Valisi Mustafa Yaman, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Mardin Ağır Ceza Reisi Bülent Koç, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve şehit uzman çavuşların silah arkadaşları katıldı. Tören, şehitlerin Türk bayrağına sarılı cenazelerinin katafalka konulması ile başladı. Şehitlerin öz geçmişinin okunmasının ardından silah arkadaşları adına konuşma yapan Piyade Yüzbaşı Hakan Yay, terör örgütünün çirkin yüzünü bir kez daha gösterdiğini kaydederek, bölücü örgütün, huzur ve güven ortamını bozmak ve halk üzerinde korku yaratmak maksadıyla çukur kazıp, güvenlik güçlerine sinsice saldırmaya devam ettiğini söyledi.

Piyade Yüzbaşı Hakan Yay, güvenlik güçlerinin artan azimle görevlerini yapmaya devam edeceğini vurgulayarak, şöyle devam etti: "Teröristlerin masum insanları ve beşikteki bebekleri dahi öldürerek kirli yüzünü tekrar gösterdi. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, terör örgütünün amacına ulaşmasını engellemek ve kanun hâkimiyetini sağlamak maksadıyla görevlerimizi artan azim ve kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz."

Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Çoşkun’un yaptığı duadan sonra şehitler için silah arkadaşları ve vatandaşlardan alınan helalliğin ardından Jandarma Uzman Çavuş Samet Şare’nin cenazesi Van’a, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Atal’ın cenazesi ise Adıyaman’a uğurlandı.
Cihan

Editör: TE Bilisim