Akademiler Türklere kapatıldı bunun başka açıklaması yok! Akademiler Türklere kapatıldı bunun başka açıklaması yok!
Bursa Uludağ’da 8.’si düzenlenen ‘Uludağ Dermatokozmetoloji Günleri’nde konuşan Türk Dermatoloji Derneği Genel Sekreteri Doç. Dr. Emel Erdal Çalıkoğlu, deri alanında uzman olmayan kişilerin işlem yaptığından yakındı. Çalıkoğlu, "Biz yola ‘sağlıklı deri, mutlu yaşam’ diye çıktık. Ve şunu söylüyoruz: ‘Deriniz kıymetlidir, lütfen derinizi uzmanına emanet ediniz." dedi.

Dermatoloji ve Kozmotoloji alanındaki son gelişmeler Bursa Uludağ’da A’dan Z’ye konunun uzmanlarınca ele alındı. Varisten, sedefe, Vitiligo’dan egzamaya, akne tedavisiden, kimyasal peeling uygulamalarına; LPL cihazının kullanım esaslarından botoks ve dolgu tekniklerine kadar dermatoloji ve kozmatoloji alanına giren her konu Uludağ’da masaya yatırıldı.

'Derinizi Dermatologlara Emanet Ediniz' sloganıyla hareket eden Türk Dermatoloji Derneği, PRP, cilt germe, iplerle yüz germe ve leke tedavisi gibi uygulamalarda doğru ve yanlışlar, uygun koşullarda ve teknikte yapılmayan işlemler sonrası olası sorunlardan; cilt kanserlerinde yeni medikal tedavi seçeneklerine kadar birçok konuyu aydınlattı. Ayrıca sedef hastalığı ile ilgili yapılan yanlışlarda ele alındı.

UYGULAMALI KURS PROGRAMI

Öte yandan, Dermatokozmetoloji Derneği ve Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Anabilim Dalı tarafından bu yıl 8. Düzenlenen ‘Uludağ Dermatokozmetoloji Günleri’nde, deri bakımı ve kozmatik işlemler, düzenlenen kurs kapsamında uygulamalı olarak gösterildi.

1- 4 Mart tarihleri arasında Uludağ Karinna Otel’de gerçekleştirilecek etkinlik kapsamında yurt içinden çok sayıda bilim insanının katılacağı kurs ve etkinlik kapsamında 6 panel, 11 oturum ve 20 kurs yapılacak. Kurs ve etkinlik öncesinde Uludağ’da yapılan basın toplantısında Dermatoloji ve Kozmotoloji alanındaki son gelişmeler, yapılan yanlışlar ve yapılması gerekenler ele alındı. Basın toplantısına katılan Dermatokozmetoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Şükran Tunalı, Türk Dermatoloji Derneği Estetik ve Kozmetik Çalışma Grubu Başkanı Doç. Dr. Hakan Erbil, Türk Dermatoloji Derneği Genel Sekreteri Doç. Dr. Emel Erdal Çalıkoğlu, Türk Dermatoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Emel Bülbül Başkan ve Türk Dermatoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nilgün Şentürk, konularında bilgilendirmede bulundu.

SOLARYUMDAKİ ULTRAVİOLE IŞINI AKDENİZDE SAAT 12’DE GÜNEŞTEN 5 İLE 15 KAT FAZLA

Dermatokozmetoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Şükran Tunalı, solaryuma girecek kişilerin 18 yaşından küçük olmaması gerektiğini belirterek, ince ten, beyaz ten, açık renk gözlü, kızıl ve sarı saçlı kişilerin solaryuma girmemeleri gerektiğini kaydetti. Bu kişilerin deri yapılarının çok hassas olması nedeniyle ultraviole radyasyonun deride yaptığı bozuklar sonucu genlerde mutasyon yaşandığını anlatan Tunalı, bu değişikliklerinde değişik kanserlere neden olduğunu söyledi.

Solaryumun suni ultraviole lambaları ile 80’li yıllardan sonra sıklıkla kullanıldığını hatırlatan Şükran Tunalı, şunları söyledi: "Bu solaryumdaki ultraviole Au dozu nedir? Genellikle yaz aylarında Akdeniz sahilherinde saat 12.00’deki ultraviole ışınının dozundan 5 ile 15 kat daha fazladır. Bu çok önemli. Öğleyin güneşlenmeyin diyoruz ama solaryuma özellikle gençler çok fazla gidiyor."

'DERİNİZ KIYMETLİDİR UZMANINA EMANET EDİN'

Türk Dermatoloji Derneği Genel Sekreteri Doç. Dr. Emel Erdal Çalıkoğlu da konunun doğru anlaşılması ve yapılması için bundan sonra basınla daha çok halka ulaşmayı hedeflediklerini vurguladı. Çalıkoğlu, şöyle konuştu: "Çünkü konuyu uzmanlarından dinleyin. Neden; çünkü biz yola ‘sağlıklı deri, mutlu yaşam’ diye çıkıyoruz. Çok önemli bir sloganımız var. 2009’dan bu yana bunu mümkün olduğunca her yerde söylüyoruz: ‘Deriniz kıymetlidir, lütfen derinizi uzmanına emanet ediniz."

DÜNYADA 125 MİLYONDAN FAZLA SEDEF HASTALIĞI VAR

Türk Dermatoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Emel Bülbül Başkan ise sedef hastalığını sık görüldüğü için seçtiklerini belirterek, "Sedef hastalığını seçmemizin nedeni birkaç yönü var. İlki; sık görülen bir hastalık olması. Dünyada 125 milyondan fazla sedef hastası olduğu bilinmekte. Türkiye’de de yaklaşık yüzde 1,2 civarında görülme oranı var. İkincisi bu kadar sık bir deri hastalığının klinik belirtileri. Klinik belirtiler kişinin yaşam kalitesi akciğer hastalıklarından sonra ikinci sırada ve kalp hastalıklarından sonra en yoğun etkileyen hastalık olması." dedi.

Editör: TE Bilisim