YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Bülent Arınç’ın çözüm süreciyle ilgili sözlerini değerlendirerek, “8 Mayıs 2013’te Başbakanlık Konutu’nda dönemin Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile görüştük. Arınç’ın söylediğini biz 3 sene önce söylemiştik. Ama maalesef o gün bizim uyarılarımızı dikkate almadılar. Öngörüsüzlükleri, basiretsizlikleri iradesizlikleri ortaya çıkmıştır.” dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara İş Adamları Derneği (ANKİAD) Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Destici, Kandil’e kara operasyonu yapılmasının önünde hiçbir engelin olmadığını söyledi. Destici, “Eğer bu yapılmazsa bu Türkiye’yi yönetenlerin çaresizliği ve basiretsizliği olur. Söyledikleri sözün gerçekçi olmadığını gösterir.” ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Destici, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın çözüm süreci ile PKK’nın daha da güçlendiği şeklindeki açıklamalarını değerlendirerek, “Bunu bir pişmanlık olarak da değerlendirebiliriz. Bir öz eleştiri olarak da değerlendirebiliriz. Bir aldatılmışlığın sonucu olarak da değerlendirebiliriz. “ diye konuştu.

“ARINÇ’IN SÖYLEDİĞİNİ BİZ 3 SENE ÖNCE SÖYLEMİŞTİK”

Destici, 8 Mayıs 2013’te Başbakanlık Konutu’nda dönemin Başbakan’ı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptıkları görüşmede, bu sürecin bir çözüm süreci olmadığını, Türkiye’yi bölünmeye kadar götürecek bir süreç olduğunu, PKK’nın samimi olmadığını söylediğini kaydetti. Destici, “Biz kendisine PKK’nın silah bırakmadığını, bunun büyük bir aldatmaca olduğunu söyledik. Kendileri de bize silahların nereye bırakıldığını bildiklerini hangi mağaraya bıraktıklarını bildiklerini ve onlar çıktıktan sonra toplayacaklarını söylediler. Ben de kendilerine 10 binin üzerinde mağaraları olduğunu, bunun 3 bininin teslim edildiğini, bunların nasıl toplanacağını, kendisine yanlış bilgi verildiğini söyledim. Arınç’ın söylediğini biz 3 sene önce söylemiştik. Ama maalesef o gün bizim uyarılarımızı dikkate almadılar. Öngörüsüzlükleri, basiretsizlikleri iradesizlikleri ortaya çıkmıştır. Kendileri bugün bunu itiraf ediyorlar. Neticede eğer, ihanet içinde değillerse gaflet uykusunda bunu yapmışlardır.” şeklinde konuştu.

‘Yok edilemeyecek bir problemimiz yok’ diyen Destici, “Niye yok edilememiştir 30 yıldır. Çünkü 30 yıldır PKK ile gerektiği gibi mücadele edilememiştir. Bugün de yok eder. Hükümet isterse 6 ay içinde PKK diye bir şey bırakmaz.” dedi.

“TOPARLANMA İHTİYACI OLDUĞU BİR DÖNEMDE ÇÖZÜM SÜRECİ İMDADINA YETİŞMİŞ”

Destici, şöyle devam etti: "AK Parti iktidarında yüzde 4’lerde olan PKK’nın siyasi partisine olan destek en son seçimde yüzde 13’lere çıkmış. Çözüm süreciyle birlikte zirve yapmış. Silah olarak ne elde etmiş. PKK ve KCK’ya 2011 yılında yapılan operasyonlarla birlikte, ülke içindeki o zamanki emniyet teşkilatının yaptığı operasyonlar neticesinde KCK’nın beli kırılmış. PKK diye örgüt ülke içinde eylem yapamaz hale getirilmiş. Sayıları binlere kadar düşmüş. Toparlanma ihtiyacı olduğu bir dönemde Çözüm süreci imdadına yetişmiş. Silahlı terörist sayısı 10 binlere çıkmıştır. Şehir yapılanmasına baktığımız zaman inanılmaz bir güç kazandığını görürsünüz. ”

BBP Genel Başkanı Destici, “Bülent Arınç, ‘karakola el sallıyorlardı seyrediyorduk’ diyor. Bu bir suç değil mi? Bu bir itiraf aslında. Yasada yok mu? Var. Yasayı uygulamayan hükümet suçlu değil mi? Bu sürecin bütün sorumlusu AK Parti hükümetleridir.” açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilisim