Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur! Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur!
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, MHP ile BBP'sinin seçimde işbirliği yapması halinde iktidar partililer dahil CHP hatta azda olsa HDP'ye oy verenlerin bile kendilerini destekleyeceklerini söyledi. MHP ile BBP'nin aynı kökün iki dalı gibi olduğunu belirten Desitici, eğer seçimde işbirliği yapılırsa iktidar çıkacaklarını dile getirdi.

BBP Lideri Destici, partisinin MHP ile seçim ittifakı ile ilgili Samanyolu Haber Tv'de açıklamalarda bulundu. BBP'sinin 22 yıllık tertemiz bir parti olduğunu belirten Destici, kadrolarının ülkenin sorunlarını çözecek projelere sahip olduğunu da ifade etti. MHP ile aynı kökün iki dalı gibi olduklarını ve seçimde işbirliği yapmalarının doğal olduğunu söyleyen Destici, "MHP'yle aynı kökten geliyoruz. Tabir caizse aynı kökün iki dallarıyız. Dolayısıyla da tabanlarında bu kadar istemesi arzu etmesi ve bir sinerji oluşması çok doğal, yadırgamıyorum. Hatta ben size iddialı bir şey söylüyorum. Biz BBP olarak samimi olarak istedik, arzu ettik. Sonuna kadar kovalayacağız." dedi.

MHP ile işbirliği yapmak için hiç bir şartlarının olmadığını ifade eden Mustafa Desitici, "Hiç bir talebimiz olmadı. Bu anlamda hiç bir pazarlık içinde olmadık olmayız. Açık ve net olarak söylüyorum. Eğer bir nokta da ülkeniz söz konusu ise, milletin talepleri söz konusu ise, tarih size bir yükümlülük ortaya koyuyorsa, millet size bir sorumluluk yüklüyorsa, ülke bölünme noktasına gelişmişse yani ülkenin bir bölümü bölündü diyorsanız, işte bu kadar insan yoksulluk sınırı altında yaşıyorsa, Suriye başta olmak üzere coğrafyamız kan gölüne dönmüşse, yani bu kadar olumsuzluklar olduğu anda şimdi yapmayacağız da ne zaman iş birliği yapacağız." ifadelerini kullandı.

Yapılacak işbirliğinin ismine çok takılmamalı diyen Destici, "Seçim işbirliğidir bu, güç birliği, buluşma her şey diyebilirsiniz. Halkın içerisindeyiz. Kamuoyunun milletin böyle yüksek beklentisi var. Her iki partinin tabanında bu arzu tavan yapmış durumda, yüzde 90'ların üstünde net olarak gözüküyor. Ben gittiğim her yerde bunu görüyorum." şeklinde konuştu.

MHP'lilerin kendilerine çok yakın davrandığını söyleyen BBP Lideri Destici, "MHP il başkanları arıyor, yöneticileri arıyor. Kendi parti tabanımızın buna hazır olduğunu görüyoruz. Bunun ötesinde MHP ve BBP dışındaki diğer partilere iktidara oy verenler, CHP'ye hatta azda olsa HDP'ye oy verenler bile böyle bir seçim işbirliğinde burayı destekleyeceklerin söylüyor." diye konuştu.

Seçimde MHP ve BBP işbirliğinde iktidar çıkar diyen Desitici, "Eğer bu yapılabilirse iktidar çıkar. Sahada yaptığım çalışmalarda buradan iktidar çıkacağını görüyorum." dedi.

Editör: TE Bilisim