İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı
Develi Belediyesi, atık elektronik eşyaları geri dönüşüm için topluyor. Belediye, Türkiye’de resmi verilere göre elektrikli elektronik eşyaların atık miktarının 400 bin ton civarında olduğunu, ancak 5 bin tonunun toplanabildiğini dikkate alarak, bu çalışmayı başlattı. Develi Belediye Başkanı Recep Özkan, elektronik atık tehlikesinin pek bilinmediğini, bunun, dikkat edilmesi gereken özel atıklar sınıfından olduğunu söyledi.

Başkan Recep Özkan, 2008 yılında yürürlüğe giren Atık Elektrikli ve Elektronik Eşya (AEEE) yönetmeliği gereğince, çevre ve insan sağlığının korunması amacıyla elektrikli ve elektronik atıkların oluşumunun ve bertaraf edilecek atık miktarının azaltılmasını düşündüklerini belirtti. Özkan, geri kazanım yöntem ve hedefleri kapsamında Develi Belediyesi'nin çalışma başlattığını ifade etti. Özkan; ilk etapta 8 adet yazıcı, 4 adet monitör, 4 adet bilgisayar kasası, 1 adet klavye, 1 adet siyah beyaz televizyon ile 185 adet değişik çap ve ebatta flüoresan teslim edildiğini, böylece geri dönüşüme kazandırıldığını söyledi.

Başkan Özkan, geri dönüşüm için belediye hizmet binasına e-geri dönüşüm kutuları yerleştirdiklerini söyledi. Özkan; eskimiş monitör, çocuk oyuncakları, bilgisayar, buzdolabı, CD, fırın, elektrik süpürgesi gibi elektronik cihazlara sahip olanlar, ürünü nereden almış olurlarsa olsunlar, Develi Belediyesi’ndeki e-geri dönüşüm kutularına bırakabileceklerini açıkladı.

Editör: TE Bilisim