Yerel seçimlere bir yıl kala araştırma şirketleri ve siyasi partiler anketlerden çıkan sonuçlara kilitlendi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de elindeki son anketin sonuçlarını paylaştı. Devlet Bahçeli son yaptırılan anket sonucuna göre MHP'nin CHP'den bir puan üstte yer aldığını ifade etti.

Gazete5 okurlarının belirlediği 'Nisan ayı seçmen anketi' sonuçlarına göre de MHP'nin oylarındaki yükseliş dikkatleri çekmişti. Anketimize katılan Gazete5 takipçilerinin tercihine göre, AK Parti'nin oyları düşerken MHP oylarında ciddi artış görüldü. CHP'nin oylarında bir azalma olduğu görülse de yine de CHP'nin çok fazla oy kaybetmediği anlaşıldı.

Devlet Bahçeli “Bundan sonra mücadele AKP ile bizim aramızda olacak” diye konuştu.

Akşam'dan alınan bilgiye göre, MHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı dün gerçekleştirildi. MYK toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, dün Kandil'den gelen geri çekilme açıklamasını değerlendirdi.

Devlet Bahçeli, Kandil'den gelen açıklamaların önemsenmesi gerektiğini, PKK'nın çekilme sürecinin de bir taktik olduğunu ifade etti. Devlet Bahçeli, "Daha önce defalarca bu tür kararlar alındı, benzer girişimler oldu; ama esas olarak bütün bu süreçler, PKK'yı güçlendirdi" dedi. Sürecin toplumu da gerdiğini ve bazı provokasyonlar olabileceği uyarısında bulunan Devlet Bahçeli üniversitelere dikkat çekti.

BİZİ KORKUTMAZ

MHP üzerine oyunlar oynandığını savunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Komisyonmuş, fezlekeymiş, bunlar bizi korkutamaz" sözleriyle meydan okudu.

Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe! Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe!

Devlet Bahçeli, toplantının sonucunda, bir kamuoyu araştırmasının sonuçlarını da açıkladı. Ankette 20 bandında MHP'nin CHP'nin bir puan önünde çıktığını anlatan Bahçeli, "Tüm veri ve bilgiler gösteriyor ki bundan sonra mücadele AKP ile bizim aramızda olacak" diye konuştu. 

Editör: TE Bilisim