MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2002-2013 arasında Başbakan Erdoğan tarafından yapılan toplu açılış törenlerini yakından incelemek için partide komisyon kurdu. Devlet Bahçeli’nin kurulması için talimat verdiği “Toplu Temel Atma Törenleri Komisyonu” ile açılışı yapılan tüm tesislerin tek tek inceleneceği öğrenildi.

11 yıldır temeli atılan ya da açılışı yapılan tesisler yakın markaja alınacak. Temel atma törenleri yapılan tesislerin tamamlanıp tamamlanmadığını araştıracak olan MHP komisyonu, tamamlanan tesislerin de işlerlik durumu, istihdam oranı ve bölgeye olan katkısını bir rapor haline getirecek.

BİR DE YEREL SEÇİM KOMİSYONU OLUŞTURULDU

Öte yandan, Hürriyet’ten alınan bilgiye göre, MHP’de yerel seçimlere yönelik çalışmalar sürdürecek bir başka komisyon oluşturuldu. Ön değerlendirme komisyonunda başkanlık divanının 5 üyesi bulunuyor. Devlet Bahçeli tarafından oluşturulan komisyonda, Teşkilat Başkanı Şefkat Çetin, Yerel Yönetimler Başkanı Sadir Durmaz, Seçim İşleri Başkanı Oktay Öztürk, Mali İşler Başkanı Mevlüt Karakaya ile Genel Sekreter İsmet Büyükataman yer alıyor.

Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı? Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı?

Ön değerlendirme komisyonu, belediye başkanı, belediye meclisi ve il genel meclisi üyeliğine aday adaylığı için başvuranları görüşecek. Hizmet için yeterliliğine bakılacak aday adaylarının hem siyasi partiler mevzuatı hem de MHP tüzüğüne uygunluğunu bu komisyonca ele alınacak.

Editör: TE Bilisim