Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti
 Devlet Bahçeli ve beraberindeki heyeti, Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz, Yönetim ve Denetleme kurulu üyeleri ve Hars Heyeti Başkanı karşıladı.
Genel Başkan Prof. Dr. Mehmet Öz, Dr. Devlet Bahçeli ve beraberindeki heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Türk Ocaklarının tarihî misyonuna vurgu yapan Genel Başkan özellikle son dönemde anayasada Türklük, millet ve milliyetçilik konularındaki tartışmalarda sesini etkili bir şekilde duyurmak için yoğun bir gayret içinde olduğunu belirtti.

Türk Ocakları 100. Yıl kurultayında seçilen yeni yönetim kurulunu tebrik eden MHP  Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli ziyaret sırasında özetle şunları ifade etti:
Son günlerde medyada Türklük kavramı üzerinde yoğun tartışmalar yürütülüyor. Türklük buradaki son kaledir. Türklükten geri adım atılırsa bu çözülmeye gider. Kamuoyunda İmralı süreciyle başlayan tartışmalar Türk kavramının etkisiz kılınması için yoğun bir saldırıya dönüşmüştür.  Bugünkü ortamda Türk kavramının savunulması, kamuoyunun bu konuda harekete geçirilmesi ve doğru bir şekilde bilgilendirilmesi için fikrî öncülük yapacak kuruluş, Türklüğün 101 yıldır savunucusu, Cumhuriyetin kuruluşunda da aktif rol alan Türk Ocaklarıdır.
Siyasetin ve siyasetçinin söyleminin dışında Türklük kavramının etkili olarak savunulması için bütün siyasi partilere eşit mesafede duran, siyasetin üzerinde olan ve tarihi derinliğe sahipTürk Ocakları gibi bir sivil toplum kuruluşunaihtiyaç vardır. Türk Ocakları, kurulduğu günden beri yaptığı bilimsel ve kültürel toplantılarla ve bilhassa Türk Yurdu dergisiyle bu konuda önemli bir hazinedir. Türk Yurdu dergisinin 2013 Ocak milliyetçilik soruşturmasısayısında Türklük ve milliyetçilik konusunda bilim insanları tarafından kaleme alınan çok önemli makaleler yer almaktadır. Biz bu makaleleri gençlerimize de tavsiye ederek okunmasını sağladık. Ama bu makalelerin daha geniş bir kamuoyuna ulaştırılması gerekir. Türk Yurdunda milliyetçilikle ilgili görüşlerini etraflıca yazan bilim insanlarımız yazdıklarını konuşma imkânı bulsalar bu kamuoyunda önemli bir ses getirecektir. Sempozyum ve çalıştay gibi bilimsel toplantıların zemini Türk Ocakları olmalıdır. Bu kavramın siyaset dışında bilim insanları tarafından savunulması gerekmektedir. Türk Ocaklarının geçtiğimiz yıllarda bilim insanlarıyla Söğüt toplantıları olarak başlattığı çalıştaylara bugünlerde de şiddetle ihtiyaç duyulmaktadır.  Bu toplantılarda bilim insanları tarafından esas olarak üç kavram üzerinde durulmalıdır. Bunlar millet, milliyet ve milliyetçiliktir.

Bilahare Şeref Defterini imzalayan Dr. Devlet Bahçeli deftere şunları yazdı: “Türk’ün Ocağı bu kutsal kurumu ziyarette bulunmaktan büyük mutluluk duydum. Her türlü buhranın aşılmasında öncü olan bu fikir yuvasına başarılar diliyorum.”

Devlet Bahçeli ziyaret sonrasında Genel Başkan Prof. Dr. Mehmet Öz ve Genel Merkez yöneticileri tarafından uğurlandı.

Editör: TE Bilisim