GÖNLÜMDEN GEÇTİ, DEVLET BEY..

Hani diyorum ki, ne olduysa oldu. Herşey geride kalsa..
Devlet bey böyle bir metinle Genel Kurul için gönüllere taht kursa.. 
THY nın reklamında vardı ya, “çok istersen gelir belki…” demesi gibi. Belki olur ümidiyle,hoşgürüsüne sığınarak kaleme aldım. 
…..
DEVLET BAHÇELİ: “GELİN CANLAR BİR OLALIM...”

" Eyy, dava arkadaşlarım..civanlarım.. yiğitlerim.. 
Ben, Başbuğ Alpaslan Türkeş'ten aldığım emaneti buraya kadar getirdim. Sultan Süleyman'a yar olmayan bu dünyada her makam geçici, her makam fanidir.. 
Hüner, gökkubbede hoş bir seda bırakmak değil midir? 

Yol arkadaşlarım !... 
Hiç şüphesiz, hepiniz birbiriniz kadar değerlisiniz. 
Hepiniz en yok şartlarda siyasi ve fikri mücadele verdiniz. 
Büyük bir kısmınız, işinizden ekmeğinizden çocuklarınızın rızkından oldunuz. Katlandıkça sabrettiniz, sabrettikçe dayandınız, ve bu günlere kadar geldik. Belki daha iyi olabilirdik ama, demek ki bu kadar başarabildik. Hizmet süremde varsa başarı hepimizin, başarısızlık varsa benim olsun. 
MHP bir fikir camiası olduğu kadar da bir siyasi partidir. 
Malumunuzdur ki, siyasi partilere zaman zaman başka partilerden giren olur, çıkan olur.. Bunlar demokrasinin fikir hürriyetinin bir gereğidir. Bakınız, partimizin hiç biriminde görev almayan Ekmeleddin ağabeyinizi Cumhurbaşkanı adayı yaptık.. ve halen partimizde vekildir. Celal Adan ağabeyiniz Doğru Yol partisinde siyaset yapmış, ha keza Murat Başeskioğlu ağabeyinizde başka partilerde siyaset deneyimi olmuş, en üst pozisyonlarda partimizde değer görümüşlerdir.
Partimize aday olmuş olan Meral hanım, bu ülke için belki de hiçbir hanıma nasip olmayacak muhteşem başarılara imza attı, meclis başkan vekilliğini bizim partimizde iken yaptı. Sinan Oğan, genç pırıl pırıl kendisinide çok iyi yetiştirmiş, yarınlarımız için ziyadesiyle ümitlendiklerimizdendir. Koray bey ömrünü partimize vermiş değerli dava arkadaşımızdır. Ümit Özdağ hoca hem akademisyen hem siyasetçi kimliği ile yaşadığımız dönemin yetiştirdiği parmakla gösterilecek kalitede ve nitelikde arkadaşımızdır. 
Ben, bu arkadaşlarımıza partimizde siyaset yapmalarını destekleyen biri olarak söylüyorum, hangi başkan adayını seçerseniz seçin, sizi yolda bırakmaz.. Arkadaşlarımızın hepsi birer inci tanesidir. 
Bildiğiniz üzere, bir siyasi partide sözü üst kurul delegeleri söyler. Nitekim beni de seçen sizlerdiniz. Nasıl beni seçtiğinizdeki iradenize teşekkür ettiysem, görev değişikliği talebinizi de saygıyla karşılarım. 
...
Dava Arkadaşlarım.. 
Ülkemiz çetin günlerden geçiyor. Genel Kurul talep süreciyle ilgili nahoş hadiseler yaşadık ama bunlar kati şekilde geride kalsın istiyorum. Bizi sayısal olarak azaltıp, birbirimize düşürmelerine asla ve asla müsade edemeyiz. Birbirimize sarılıp yürümek zorundayız. 
Bu hareketin başında olan büyüğünüz olarak ifade ediyorum ki; bir tek Bozkurtumun tek bir tüyünü dahi kimselere vermem. Davamız içinde emek veren herkes değerlidir, değerlimizdir. Kimse kimsenin ülkücülüğünü, milliyetçiliğini tartmaya kalkmamalıdır. 
Ben inanıyorum ki, bu genel kurul bize yeniden büyük bir güç olmak için bir sınavdı belki.. 
Diğer aday arkadaşlarımızın hepsi birden, "hangimiz seçilirsek sen onursal başkanımız ol" dediler. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Takdirleri hizmet etmemiz üzere başımızın üstündedir. Ama bilesiniz ki; bırakın başkanlığı burada olmak onurun ta kendisidir zaten.. 
Ben bu partiye başkan olmaya değil, son nefesime kadar hizmet etmeye geldim. Ömrüm, fikrimize davamıza armağan olsun.
...
Kıymetli Ülküdaşlarım, 
Önümüzdeki günlerde yapılacak Genel Kurula Edirne'den Kars'a, Sinop'tan Hatay'a güzel ülkemin dörtbir yanından, eski tarihlerde il,ilçe başkanlığı yapmış tüm arkadaşlarımızı bir tek eksik kalmamak kaydıyla tüm yönetim üyeleri ile birlikte 19 Mayıs Stadyumuna bekliyoruz. Devletin başkentinden yeniden doğuş türküleriyle doğalım.. 
Zafer coşkumuzu hep birlikte söyleyelim. 
Zira bu seferki yürüyüş, MHP nin iktidar yürüyüşü olsun istiyoruz. 
Andolsun, ve bundan da dönüş olmasın.
...
Değerli Gönüldaşlarım,

Bu ülkenin ekonomiden sanayiye, turizmden finansa, teknolojiden eğitime, sağlıktan kalkınmaya cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıldönümü olan 2023 e hep beraber programlarımızla hazır olduğumuzu anlatalım. 
Genel Kurul sonrası, proje ekiplerimizle, akademisyenlerimizle, gönül erlerimizle birlikte önce Şırnak'tan, Van'dan, Diyarbakır'dan, Mardin'den yürüyüşümüze başlayalım. Türk kültürünün; kardeşini, sevdiğini, candaşını, yoldaşını, gaggoşunu, dadaşını,efesini, ğardaşını, bozkurtunu, bozkürtünü, nasıl bağrına bastığını Anadolu ruhu ile 70 milyon birde bizden dinlesin.
Ben, ağabeyiniz genel başkanınız olarak diyorum ki, bu birliktelik MHP nin Genel Kurulu değil, 2019 hükümetinin arefe şenliği olsun... 
Zira, ömrümüz yeterse göreceksiniz, 2019 da BAYRAMIMIZ OLACAK..

MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!

Candaşlarım, 
Bir tek üyemizin, dava arkadaşımızın bir diğerini kırdığını, üzdüğünü görmeye asla tahammülümüz yoktur.Bu Genel Kurul’da en çok oy alan arkadaşımız Genel Başkanımız, hepimiz o makamın gönül erleriyiz, bunu herkes böyle bilsin… 
Her Başkan adayımızdan da tek tek söz aldım.. Seçilemeyen başkan adayımız, seçilenin başkanlık divanında yan yana omuz omuza yürüyecektir. 
Gazamız mübarek olsun. 
Allah hepimize yar olsun ...

Dr.Devlet Bahçeli/Mayıs 2016

Editör: TE Bilisim