İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi... İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi...
Ege Denizi'nde 1985 yılında yapılan 'Deniz Kurdu' adlı tatbikatında tank çıkarma gemisinin batması sonucu 13 asker ile birlikte kaybolan şehit Topçu Er Recep Şahin (21) için temsili mezar oluşturuldu.

Kırıkkale Şehitliği’nde oluşturulan temsili mezarlığa Vatan İçin Can Verenler Derneği Başkanı Mümtaz Torunlu, şehidin yakınları ve şehit aileleri katıldı. Temsili mezarlığın taşını kendi elleriyle koyan acılı abla Nermin Zorlu, şehitler ve kardeşi için Fatihalar okudu ve dualar etti. Kardeşi 7 aylık asker olduğunda Ege Deniz’inde tatbikata çıktığını açıklayan gözü yaşlı abla Nermin Zorlu (51), “Çıkartma gemisi tatbikat sırasında battı. Toplam gemide 50 kişi varmış. Bunlardan 13 kişi kayboldu. Bunların arasında kardeşim Recep Şahin de vardı. Hala kardeşimin ölüsü ya da dirisi bize gelmedi.” dedi.

"BABAM KARDEŞİMİ SAYIKLAYARAK ÖLDÜ"

Zorlu, “Kardeşim kayıp mı? Ya da sağ mı? Diye devlet bizi ne aradı ne de sordu. Kardeşimin şu ana kadar bir dikili taşı ya da mezarı bile yok. Devlet bize terörle mücadelede ölmedi diye şehitlik mertebesi vermedi. Annem Gülbeyaz Şahin, 92 yaşında ve ele muhtaç duruma geldi. Hiçbir şey diyemiyoruz. Devlet sahip çıkmayınca derdimizi kime anlatacağız. Babası Ferih Şahin ölürken oğlunu sayıklayarak rahmetli olduğunu açıklayan abla Zorlu, “Babam gözü yaşı olarak ve oğlumla Cennet'te buluşacağım diyerek öbür dünyaya gitti. Ölene kadar kardeşimi sayıkladı. Bunun vebalini kim alacak?” diye konuştu.

Kırıkkale Şehitliği’nde kayıp Şehit Şahin’in temsili mezarı önünde açıklama yapan Vatan İçin Can Verenler Derneği Başkanı Mümtaz Torunlu ise “Topçu Er Recep Şahin, İzmir’de vatani görevini yaparken 30 Ocak 1985 yılında 'Deniz Kurdu 85' adlı tatbikata katıldı. Burada tank çıkarma gemisinin batması sonucu 13 arkadaşı ile Ege Denizi’nde kaybolmuştu. Aradan geçen 30 yıl boyunca şehidimiz bulunamadı. Bizler şehidimize saygı örneği göstermek için temsili bir mezar oluşturma kararı aldık. Bunu sağladığımız için mutluyuz.” dedi.

Editör: TE Bilisim