Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
Terörle Mücadele Kanunu’nca yetkili Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatlarıyla Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nün terör örgütü Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi’nin (DHKP-C) memur yapılanması 'Devrimci Memur Hareketi'ne yönelik düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 3 kişi tutuklanarak cezaevine konuldu.

Ülke genelindeki DHKP-C operasyonları kapsamında 19 Şubat'ta düzenlenen operasyonlarda Bursa’da 6, Balıkesir’de 3, Kütahya’da 1, Eskişehir’de 1 ve Çanakkale’de 3 kişi gözaltına alınmış, 36 kişinin de ifadelerine başvurulmuştu. Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi tarafından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 zanlı, dün adliyeye sevk edildi. Bugün saat 02.00’ye kadar Cumhuriyet savcısına ifade veren 6 zanlının sorgulanması bugün de devam edecek. Zanlılar, sabahın erken saatlerinde adliyeye getirilerek savcılığa çıkarıldı.

Öte yandan Balıkesir Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan 3 zanlı Bursa Adliyesi’nde sorgulandı. Üç zanlı da tutuklanarak cezaevine konuldu.

Editör: TE Bilisim