Milli egemenliğimiz kaldı mı? Milli egemenliğimiz kaldı mı?
Terör örgütü DHKP-C’ye yönelik yapılan operasyonda çoğunluğu kamu personeli 167 kişinin gözaltına alınmasını protesto eden Şişli Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları eylem yaptı. Kendi hastanelerinden de bir doktor ve hemşirenin gözaltında olduğunu belirten eylemciler, olaysız dağıldı.

DHKP-C terör örgütüyle bağlantılı oldukları iddiasıyla, aralarında kamu görevlisi ve KESK üyelerinin de bulunduğu 167 kişinin gözaltına alındığı Ankara merkezli operasyonda, İstanbul ’da da dün 54 kişi gözaltına alındı. İstanbul’da 21 ilçede gerçekleştirilen operasyonlarda, hastane, okul, vergi dairesi, SGK ilçe müdürlüğü ve belediyelerin de arasında bulunduğu 41 ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenlendi.

Yapılan operasyonda Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanı Talat Koparan ve Hayriye Kaplan da gözaltına alındı. İş arkadaşlarının suçsuz olduğunu öne süren hastanede görevli doktor, hemşire ve hasta bakıcıları hastane önünde eylem yaptı. ‘Devlet elini sendikamdan çek’, ‘Susma sustukça sıra sana gelecek’, ‘KESK’liyiz, haklıyız, kazanacağız’ şeklinde slogan atan grup, ‘Arkadaşlarımız serbest bırakılsın’, ‘Baskılar bizi yıldıramaz’, ‘Susmayacağız’ yazılı pankart ve döviz taşıdı.

Grup adına açıklama yapan İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taner Gören, gözaltına alınmaların haksız bir şekilde gerçekleştiğini iddia etti. Gören, “Yaşananları kaygı ile izliyoruz. Demokratik açılım söylemleriyle bunlar paralel bir şekilde arttı. Demokrasinin en önemli unsuru, fikir özgürlüğüdür.” dedi.


Editör: TE Bilisim