DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi! DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi!
Vatan Partisi Kayseri İl Teşkilatı üyeleri, Öncü Gençlik İl Başkanı Aykutalp Avşar'ın, Gezi olayları sırasında “Diktatör Tayyip” diye slogan attığı iddiasıyla 14 ay hapse mahkum edilmesini protesto etti. AK Parti önünde yapılan eylemde polis, il binasının önünde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan parti üyeleri, ellerinde Türk bayrağı, parti bayrağı ve Aykutalp Avşar’ın fotoğraflarıyla AK Parti binasına doğru yürüdü. “Diktatör Tayyip” sloganları atan grup, parti binasının önünde basın açıklaması yaptı. TOMA ile birlikte yaklaşık 100 polis AK Parti il binası önünde önlem aldı. Bina girişi bariyerlerle kontrol altına alındı.

Vatan Partisi Kayseri İl Başkanı Salahattin Karakaş, Avşar’ın tutuklanmasına tepki göstererek, verilen hapis cezası ve tutuklanmasından sonra hep birlikte meydan okuduklarını söyledi. Karakaş, basının, iş adamlarının, insanların özel hayatlarına baskıların arttığını dile getirerek, bunu yapanlara diktatör demenin suç mu yoksa bir gerçeğin ifadesi mi olduğunu sordu. Karakaş, 7 Haziran tarihinde Türk milletinin bu diktatörlüğe dur diyeceğini sözlerine ekledi.

Grup parti binası önünde açıklamasını yaptıktan sonra ayrıldı. Bu sırada AK Parti binası içinde Erdoğan lehine atılan sloganlar üzerine grup, kısa süre durdu ve sloganlar attı. Polis grubu ikna etmesi üzerine olaysız bir şekilde dağıldı.

Editör: TE Bilisim