MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
Özel Nilüfer Eğitim Kurumları tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen ‘Mükemmelliğin Eşiğinde Dil Eğitim Semineri’ne (ELT 2013) Bursa ve civar illerde görev alan yüzlerce İngilizce öğretmeni katıldı. Seminerde konuşan ‘Henry brothers’ olarak bilinen dil bilimcisi ve öğretmen öğreticileri John Henry Moorcroft ve Paul Henry Zarraga da İngilizce öğrenmek isteyenlerin çok kitap okuması gerektiğini dile getirdi.

Özel Nilüfer Eğitim Kurumları Bademli Kampüsü’nde düzenlenen 'ELT Seminer 2013’ün açılış törenine Bursa Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ve Özel Nilüfer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Dilitatlı katıldı. Özel Nilüfer Eğitim Kurumları Yabancı Diller Bölüm Başkanı Mesut Özil, seminerin İngilizce öğretmenlerine branşlarında yeni çıkan eserler ve teknikler konusunda yol göstermek amacıyla düzenlendiğini söyledi. Özil, “Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde ve özel okullarda görev yapan İngilizce öğretmenlerine yönelik düzenlediğimiz seminerde yayınevlerimiz de yeni çıkan eserleri eğitimcilerle paylaşıyor. Her geçen sene katılımın artması bizi cesaretlendiriyor.” dedi.

Özel Nilüfer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Dilitatlı da ülke olarak başarılan çok önemli işlerin bulunduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: “Ama başaramadığımız işler de var. Maalesef dil eğitimi başaramadığımız konulardan bir tanesi. Bunun değişik sebebi olabilir. Ders dağılımından tutun müfredata kadar öğretmen yetiştirmeye kadar değişik sıkıntılar olabilir. Ancak her geçen yıl dil eğitiminde daha iyiye gidiyoruz. Bu sene 9’uncusunu düzenlediğimiz seminer her geçen gün daha da kedini geliştirerek devam ediyor. Nilüfer Eğitim Kurumları olarak tam 30 yıldır Bursa ve Türkiye'nin eğitimine hizmet ediyoruz. Bu eğitim hizmetini yaparken bir taraftan da öğretmenlerimizin yetiştirilmesi için bu ve benzeri programları organize ediyoruz. Gelenekselleşen bu seminerin devamını yapmaya gayret edeceğiz.”

Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ise öğretmenlerin sürekli yenilenmeye ihtiyacı olduğunu dile getirdi. Gülsar şunları kaydetti: “Dünyada bu kadar hızlı değişim olurken öğretmenlerin de bu değişime ayak uydurmaması mümkün değil. Teknolojiyi anlamak için dünyada kullanılan ortak dil olan İngilizceyi iyi öğrenmemiz ve öğretmemiz gerekiyor.”

Bursa Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal da İngilizce olarak yaptığı konuşmasında Türkiye’de dil eğitimin her geçen sene daha iyiye gittiğini vurguladı.

"İNGİLİZCEYİ ÖĞRENMEK İSTİYORSANIZ ÇOK OKUYUN"

Seminerde sahne alan Henry brothers olarak bilinen dil bilimcisi ve öğretmen öğreticileri John Henry Moorcroft ve Paul Henry Zarraga da İngilizce öğrenmek isteyenlere bir dizi tavsiyede bulundu. Paul Zarraga, şöyle konuştu: “İngilizceyi öğrenmek isteyenler okumalı. Ancak okuyup yazabilirsin. İngilizce öğrenmek isteyenlerin en çok dikkatli olması gereken konu; okumak. Bu; küçük roman olur, basit metin olur ama okumak gerekir.”

John Henry Moorcroft da İngilizce öğrenmek isteyenlerin kelime hazinesini zenginleştirmeleri gerektiğini söyledi. John Henry Moorcroft şöyle devam etti: “Paul’un da dediği gibi İngilizce öğrenmek isteyenler öncelikle okumalı. İngilizce öğrenmek için kelime lazım. Kelimeler de dinleyerek veya okuyarak öğrenilir. Kelime hazinesini geliştirmek için bol bol okuyacaksın. Öğrendikleri kelimeleri not etmek, kelime defteri tutmak da önemlidir. İngilizce telaffuz için bilgisayar da gerekiyor.”

Özel Nilüfer Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen ELT Seminer 2013’te birçok yayınevi stant açtı. Yayınevlerinin stantlarını gezen İngilizce öğretmenleri, yeni çıkan eserleri yakından inceledi.

Editör: TE Bilisim