Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü
Bursa'nın Mudanya ilçesinde AK Parti Kadın Kolları’nın Anneler Günü dolayısıyla bir konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Doğu Anadolu Bölgesi Akil İnsanlar Heyeti üyesi gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak, "Her kadın ve erkek bir başka kadının eseridir" dedi.

Mudanya’da Hülya Palademir başkanlığındaki AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanlığı'nın düzenlediği “Gerçek Barış ve Anneler” konulu konferansı Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, AK Parti Mudanya İlçe Başkanı Kadir Kahraman ile MHP İlçe Başkanı Yüksel Kesen’in de katıldığı konferansa konuşmacı olarak katılan gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak, annelerin değerli olduğunu belirterek, kadınlığın ise çok yüksek bir meslek olduğunu söyledi. “Her kadın ve erkek bir başka kadının eseridir” diyen Dilipak, “Bu yüce mesleğin görevlerini yerine getirmezseniz topluma ihanet içinde olursunuz. Çocuklara rahmet ve sadakati öğretemiyorsanız, çocuklarınızı canavarlaştırırsınız. Ruhlarını köreltirsiniz. Siz çocuklarınızı böyle yetiştirmeyin. Onları daha çok merhametli ve adalet noktasında yetiştirin. Gerçek barış ve adalet o zaman oluşur” diye konuştu.

Kadın erkek ilişkilerinden de bahseden Dilipak, uniseks kavramına karşı olduğunu belirterek, “Kadın gibi erkek, erkek gibi kadın iyi bir model değil. Uniseks yaptılar, cinsiyetsiz, soysuz. Kadın erkeğe, erkek kadına saygı duymalıdır” dedi.

ÜLKÜCÜLERLE ARBADE!

Bu arada konferansı izleyenlerden bir kişinin, ‘Necef’te ölenler Çanakkale’de ölenlerden bin kat daha faziletlidir diyen siz değil miydiniz? Hangi haktan bahsediyorsunuz?’ sorusuna karşılık verdiği yanıtta Dilipak’ın olayı çarpıttığını öne sürmesi MHP’liler ile AK Partililer arasında arbede yaşanmasına neden oldu. Olayların üzerine “Öbür dünyada sizden davacı olacağım” diyen Dilipak, “Ben Çanakkale Savaşı’nı gün be gün ezbere biliyorum. Dinlemiyorsunuz ki, anlatayım” diye konuştu. Tartışma üzerine MHP’liler polis nezaretinde salondan çıkarıldı.

Konferans sonunda ise Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk ile AK Parti İlçe Başkanı Kadir Kahraman, Dilipak’a çiçek ve çini tabakla teşekkür etti.

Bu arada, dışarıda bekleyen Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi grup ile Mudanya Ülkü Ocakları ve İşçi Partililer protesto gösterisi yaptı. Konferans bitimine kadar yaklaşık 3 saat boyunca dışarıda sloganlar atan grubu, Mudanya İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin yanı sıra Bursa Çevik Kuvvet ekipleri yatıştırmaya çalıştı. Anneler Günü’nün bahane edilerek ilçeye akil adamların getirilmek istendiğini öne süren protestocu bir bayan ise başörtüsü takarak ile salona girmeye çalıştı. Konferans boyunca ellerinde Türk bayraklarıyla slogan atan protestocular arasındaki MHP’liler, ‘Vur de vuralım, öl de ölelim’ ve ‘Çakallar nerede bozkurtlar burada’ sloganlarıyla Türk Bayrağı açarak İstiklal Marşı okudu.

Editör: TE Bilisim