Akademiler Türklere kapatıldı bunun başka açıklaması yok! Akademiler Türklere kapatıldı bunun başka açıklaması yok!
 Dışişleri yetkililerinin ailelerine “Bayramda gelecekler” dediği Musul’daki Türk Konsolosluğu’nda rehin alınan 49 kişiden hâlâ haber yok. Kız kardeşi ve kardeşinin ailesi IŞİD’in elinde bulunan Muammer Taşdelen ise sesini duyurmak için her yolu deniyor. Fakat Taşdelen, “Basın bu konuya dikkat çektikçe, Dışişleri Bakanlığı telefonlara çıkmaz oldu” dedi.

Taraf’a konuşan Taşdelen, küçük yeğeni Kuzey Yıldız’ın IŞİD’in elinde rehinken bir yaşına girdiğini ve artık sabırlarının kalmadığını belirtti. Taşdelen, şöyle devam etti: “Kardeşim ve ailesi olay yaşanmadan 10 gün önce Musul’a çalışmaya gitmişti. Kardeşim Sekreter, eşi ise güvenlik görevlisi olarak çalışıyordu. Baskın yapıldığı gün arayıp iyi olduğunu söyledi. İki gün sonra tekrar aradı ve telefonların toplandığını, gizli aradığını aktardı. O günden beri hiçbir haber alamadım.”

27 Haziran’da rehinelerin durumuyla ilgili toplantı yapıldığını belirten Taşdelen, detaylarını şöyle aktardı: “ Toplantıya Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru da katıldı. Sık sık eğer basında bu olayla ilgili konuşursak yakınlarımızın hayatını tehlikeye atmış olacağımız söylendi. Bize yapılan açıklamalarda hep bir belirsizlik söz konusuydu. Yakınlarımız hakkında sorduğumuz sorulara net cevaplar alamadık. Ancak Naci Koru bize yakınlarımızın Ramazan Bayramı’nda yanımızda olacağını söyledi. Bayram geldi ama yakınlarımızdan olumlu ya da olumsuz hiçbir haber alamıyoruz.”

DIŞİŞLERİ YANIT VERMİYOR

Taşdelen, yakınlarının teslim edilmesi için Dışişleri Bakanlığı’na iletilmek üzere change.org adresinden bir imza kampanyası başlatmıştı. Kampanya üzerine CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran konuyu bir soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı. Taşdelen, bu kampanya ve sonrasındaki süreç basında yer alınca Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin telefonlarına çıkmadığını belirtti. 

http://www.haber3.com/disislerinde-isid-sessizligi-2813469h.htm#ixzz38qHff62L

Editör: TE Bilisim