Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit
DİSK ve KESK, 1 Mayıs’ta çıkan olaylar nedeniyle gözaltına alınanların tamamının serbest bırakılmasına yönelik Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eleştiride bulunduğu açıklamasıyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

İki konfederasyonun üyeleri, İstanbul Adalet Sarayı’na geldi. Grup adına DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu basın açıklaması yaptı. Çerkezoğlu, 1 Mayıs gözaltılarının tamamının serbest kalması üzerine Başbakan Erdoğan’ın, “Bu sapan taşları denilen o demir bilyeleri kullananları, ki suç olduğuna dair yasal düzenlemeler yapıldı, bu molotof kokteyllerini kullananları bu kadar rahat bırakırsanız bu ülkede terörle mücadele zorlaşır. Maalesef şu andaki sıkıntımızın altında biraz da bu yatıyor. Çözüm sürecini de aslında zora sokuyor. Birileri bu tür adımlarının bedelini ödemezse bu işte zorlanırız.” ifadelerini hatırlattı.

Bu ifadelerin yargıya müdahale olduğunu savunan Çerkezoğlu, Başbakan Erdoğan hakkında yargı görevini yapanı ve adil yargılamayı etkilemek suçlarını işlemekten hakkında gerekli soruşturmanın yürütülerek kamu davası açılması ve neticede cezalandırılmaları talebiyle suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

'GS TARAFTARI TAKSİM’DE ŞAMPİYONLUK KUTLADI BİR ŞEY OLMADI'

Taksim’in 1 Mayıs’ta yasaklanmasına rağmen dün akşam Galatasaray taraftarının şampiyonluk kutlaması yapmasını hatırlatılan Çerkezoğlu, “1 Mayıs’tan sonra gerek Başbakanın gerekse valinin bütün konuşmaları ve Taksim’in 1 Mayıslara, mitinglere kapatılacağı yönündeki beyanları aslında bizim söylediklerimizin gerçekleştiğini ortaya çıkarmıştır. Dün akşam Galatasaray taraftarları Taksim Meydanı’nda binlerce insan üstelik de gece karanlığında şampiyonluğu kutlayabilmişlerdir. Hiç kimseye de herhangi bir olumsuz tablo ortaya çıkmamıştır. Tabii ki taraftarların şampiyonluğu kutlaması son derece doğaldır ve haklıdırlar. Ama dün akşam yaşananlar da bir kez daha göstermiştir ki amaç Taksim Meydanı’ndaki inşaat nedeniyle 1 Mayıs’ın yapılmasını engellemek değil doğrudan 1 Mayıslara ve Taksim Meydanı’na işçi ve emekçi sınıfına yönelik iktidarın politik tutumunu göstermektir.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim