YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu hafta ki Cuma Hutbesi “İnsanı İyilik Yaşatır” başlığı altında hazırlandı. Hutbede günümüzde iyilik kavramının iki büyük tehlikeyle karşı karşıya olduğu kaydedildi.

Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün kaleme aldığı hutbede iyilik kavramının tanımı hatırlatıldıktan sonra, İslam dinine göre sadece iyi olmanın yetmeyeceği belirtilerek, "Sadece kendimize iyi olmak yeterli görülmez. Bütün Müslümanlardan istenen, iyi değerler üretmek ve o değerlere öncülük, rehberlik yapmaktır; kötülükleri iyilikle ortadan kaldırmaktır. Kerim Kitabımız, böyle yapıldığı takdirde en azılı düşmanlıkların en sıcak dostluklara dönüşeceğini haber verir bizlere. Bu güzel davranışın, hayır ve olgunluk sahibi kişilerin bir alameti olduğunu bildirir." denildi.

Gümümüzde iyilik kavramının, iki büyük tehlikeyle karşı karşıya kaldığına dikkat çekilen hutbede, şöyle denildi:
"Bu tehlikelerden birincisi, iyiliğin, kişinin kendi faydası ve menfaatine şeyler olarak algılanmaya başlamasıdır. İkinci tehlike ise, sadece Allah rızası için yapılması gereken hayrın ve hayırseverliğin yerini zaman zaman bilinçli ya da bilinçsizce reklam ve gösterişin almasıdır. Bu olumsuzluklar karşısında bugün yapılması gereken, yaratılış sebebi ve varoluş gayesini dikkate alarak insanın değeri ve onurunu yeniden yüceltmektir. Unutmayalım ki, İslam’ın iyilik anlayışını, sevgi, barış, merhamet ve adalet yüklü mesajlarını yeniden bütün yüreklere yerleştirmek, inananlar olarak hepimizin sorumluluğudur.”

Editör: TE Bilisim