Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı? Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı?
Ankara’da Türkiye Diyanet Vakfı Yüksek Öğrenim Yurdu inşaatında çalışan işçiler paralarını alamadıkları gerekçesiyle inşaatın tepesine çıkarak eylem yaptı. Bir inşaat işçisi, “Biz paramızı istiyoruz. Başka bir şey istemiyoruz. Paramızı alana kadar devam edeceğiz. Ölmek var, dönmek yok.” dedi.

Kazım Karabekir Caddesi'nde yapımı devam eden Türkiye Diyanet Vakfı Yüksek Öğrenim Yurdu inşaatında çalışan işçiler paralarını alamadıklarını gerekçe göstererek inşaatın tepesine çıktı. Bir işçi, “Buradaki işi bitirmiyorlar. Burada bütün camları kırıyorlar. Bizi çağırdılar, işinizi yapın bitirin. İşe başladık, para alamayacağımız öğrendik, işi bıraktık. Mehmet Bey bize söz verdi, geldi dedi ki: arkadaşlar işinizi bitirin paranız bende, siz beni bileceksiniz. Herkes çalıştı iş bitti, şimdi para yok. Sen bana, beni kefil bilin dedin. Şimdi niye orasını, burasını sallıyorsun.” ifadesinde bulundu.

Cebimde ekmek almaya param yok.” diyen işçi konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ben bunların keyfini mi bekleyeceğim. Kendisi orayı düzgün yap, diye telefonla arıyordu. Biz paramızı istiyoruz. Başka bir şey istemiyoruz. Paramızı alana kadar devam edeceğiz. Ölmek var, dönmek yok. İtfaiye gitsin. Ben çocuğuma başkasının rızkını yedireceğime öleyim, daha iyi kardeş.”

Editör: TE Bilisim