Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı
Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kalbinin aort kapağında darlık bulunan hastaya ilk bentall ameliyatı (Aort köküyle birlikte çıkan aort anevrizma onarımı) yapıldı. Hasta Abdurahim Zeyrek, tekrar sağlığına kavuştuğundan ötürü çok mutlu olduğunu söyledi.

    Kalp cerrahisinin karmaşık ameliyatlarından olan bentall ameliyatını Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr.Utkan Sevük gerçekleştirdi. Solunum güçlüğü, çarpıntı ve göğüs ağrısı olan Abdurahim Zeyrek'in (24) yapılan tetkiklerinde kalbinde ciddi aort kapak darlığı saptandı. Ameliyat yaklaşık 4 saat sürdü. Ameliyat sırasında sağ kolundan kalp akciğer makinesine bağlanan vücudu 28 dereceye kadar soğutulan hasta ameliyattan sonraki gün yoğun bakımdan çıktı.

    Çok zor günler yaşadığını, hastalığından ötürü her günün azap gibi geçtiğini ifade eden Zeyrek, tetkiklerin yapılmasından sonra ameliyat ettiğini söyledi. Zeyrek, şöyle konuştu: “Tahlilden sonra ameliyata hazırladılar ve ameliyatımı başarıyla yaptı. Sağ olsun Allah razı olsun çok teşekkür ediyorum. Hiç kimse Ankara, İstanbul veya İzmir gibi büyük şehirlere gitmesinler tüm imkanlar mevcuttur. Bu hastanede hiç paramda gitmedi özel odalarda kalmaktayız. Tüm personeller doktorlarımıza emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum çok mutluyum. Çok sağlıklıyım şuan."

    BAŞHEKİM ÇAKABAY: HASTALARIMIZ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

    Yapılan ameliyatlarla ilgili açıklama yapan Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Cerrahi Onkoloji Doktoru Doç Dr.Bahri Çakabay, “Hastanemizde çok zor ameliyatlar yapılmaktadır. Ancak hastalarımız bizler için çok önemlidir. Hastalarımız için en güzel hizmeti vermek için mücadele ediyoruz. Kapımız tüm halkımıza açıktır. Kimin sağlıkla ilgili ne problemi olursa olsun yeter ki bizlere gelip müracaat etsin. Sağlıklarına kavuşmaları için elimizden gelenin en iyisini yapmaya hazırız.” diye konuştu.
Editör: TE Bilisim