‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’ ‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’
Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, halkın sokak eylemlerine ve terör olaylarına destek vermediğini net bir şekilde gördüklerini söyledi. Diyarbakır halkının terörün en büyük mağdurlarından biri olduğunu anlatan Taşdan, “Diyarbakır halkına teşekkür etmek istiyorum. Gerek Sur’daki operasyonlarda gerekse Bağlar ilçemizdeki operasyonlarda ve sonrasında Diyarbakır halkının biz güvenlik güçleri olarak çok büyük bir desteğini gördük. Süreç içerisinde ihbarlarımız çok arttı. Diyarbakır’daki olayların bitmesiyle birlikte tekrar normal bir hayata dönüldüğünü görüyoruz. Buradaki en büyük destek ise Diyarbakır halkıdır.” dedi.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, kentte görev yapan gazetecilerle bir araya geldi. İl Emniyet Müdürlüğü binasında düzenlenen programa ulusal ve yerel gazetelerin temsilcileri katıldı. Gazetecilerle sohbet eden Taşdan, Diyarbakır’ın son 9 ayda yoğun bir terör saldırısına sahne olduğunu belirtti. Devletin etkin mücadelesiyle şehri daha huzurlu hale getirdiklerini anlatan Taşdan, bundan sonra daha huzurlu günlerin olacağını kaydetti. Sur’daki operasyonlarda şehit düşen polislere ve askerlere Allah’tan rahmet dileyen Taşdan, “Geldiğimiz günden bu yana şehitlerimiz var, gazilerimiz var. Ben onları minnetle yad ediyorum.” şeklinde konuştu.

Terörün yolları barikatla kapattığını, bombalı tuzaklar kurduğunu dile getiren Taşdan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yolları barikatlarla kapatıp, bombalı barikatlar kurarak vatandaşın hem yaşam hakkını hem de eğitim, sağlık ve ticaret hakkını elinden aldığını hepiniz yakinen takip ettiniz. Zaman içerisinde Silvan ilçesinde ve Sur ilçemizde örgüte karşı geniş çaplı operasyonlar yapıldı. Bu operasyonlarda silahlı kuvvetlerimiz de bizlere yardımcı oldu. Operasyonlar sonucunda da hem Silvan ilçemiz hem de Sur ilçemiz terör unsurlarından temizlendi. Sur’da operasyonlarımız devam ederken Sur’un başka bir bölümde Alipaşa ve Lalebey mahallerinde örgütün barikat kurup alan tutma çalışmaları vardı. Yapılan müdahale soncunda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Sur’daki operasyonların kısmen tamamlanmasının sonrasında Bağlar Kaynartepe mahallemizde örgütün bir girişimi oldu. Orada da yapılan müdahalelerde çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Bir kısım örgüt mensubunun da bazıları ölü bazıları da teslim oldu.”

"DAHA HUZURLU BİR DİYARBAKIR’DA HEP BİRLİKTE YAŞAYACAĞIZ"

Diyarbakır halkının teröre destek vermediğini net bir şekilde gördüklerini vurgulayan Taşdan, şehri daha güvenli bir hale getireceklerini belirtti. Diyarbakır halkına teşekkür eden Taşdan, olayların bitmesiyle kentte hayatın normale döndüğünü gördüklerini ifade etti. Taşdan, şöyle devam etti:

“Gerek Sur’daki operasyonlarda gerekse Bağlar ilçemizdeki operasyonlarda ve sonrasında Diyarbakır halkının, biz güvenlik güçleri olarak çok büyük bir desteğini gördük. Süreç içerisinde hem ihbarlarımız çok arttı hem de Diyarbakır halkı teröre sokak eylemlerinde destek vermediğini çok ne bir şekilde gösterdi. Diyarbakır halkı terörün en büyük mağdurlarından biri. Diyarbakır’daki olayların bitmesiyle birlikte tekrar normal bir hayata dönüldüğünü görüyoruz. Buradaki en büyük destek ise Diyarbakır halkıdır. Hepsine teşekkür ediyorum. Terör olayları ülkemizin en büyük sorunudur. Örgüt sıkıştıkça bu eylemlerin ülke geneline yaymaya çalışılıyor. Biz Diyarbakır’ı güvenli hale getirdik. Ancak terörün tamamen bittiğini dünya üzerinde söylemek mümkün değildir. Tedbirlerimizi en üst seviyede devem ettiriyoruz. İnşallah daha huzurlu daha güvenli bir Diyarbakır’da hep birlikte yaşayacağız.”


Cihan

Editör: TE Bilisim