Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
Yıl 1973 Diyarbakır MHP milletvekili adayımız rahmetli Kadri Güldoğan için ilçe gezilerindeyiz. Ocak Başkanımız Vedat Güldoğan Başkan sarı renkli bir vosvagen ‘in direksoyonun’da ve ben yanındayım , arkada ise ismini hatırlayamadığım bir arkadaş var . Ben elimde Üç Hilal’li Bayrağı camdan dışarıya doğru sallıyorum .
Tam Çünküş ilçesine varmadan bir köy kahvesinde mola verelim dedik . Henüz arabadan inmek üzere iken ellerinde tırpanlar bulunan bir grubun bize doğru saldırma durumuna şahit olduk .
Vedat Reis , kullanılması o zaman çok zor olan arabayı geri fitese takarak kaçmaya çalıştık . Ortalık toz ve duman bir manevra ile anayoldan arkamıza bakmadan ordan kurtulduk ! Yolda giderken  ‘Başkanım , emeğimiz boşa gitti ! ‘ deyince ; rahmetli “ Hiçte boşa gitmedi , o köylülere Üç Hilal’li bir parti’de seçimlere giriyor “ demek istedik “ Sandık başında oy verecek olanlardan göz aşinalığı olur ve mahçupbiyetlerinden oy verende çıkacaktır . “ dedi ...
Oy veren çıktı mı , çıkmadımı bilemiyorum , lakin bir yıl sonra Çünküş’de Ocağımızı açtığımızı hatırlıyorum ...
O dönemlerde Diyarbakır’da Ocak Başkanı olmak yürek isterdi , cesaret isterdi ve bu hasletler Vedat Başkan’da fazlası ile vardı!..
Aynı yönetimde seninle beraber çalıştığım için kendimi hep mutlu ve güçlü buldum . Allah’ın rahmeti hep üstünde olsun Vedat Başkanım . Ruhun şad ve mekanın cennet olsun inşallah ...

Nesip Sağır

Editör: TE Bilisim