Milli egemenliğimiz kaldı mı? Milli egemenliğimiz kaldı mı?
Diyarbakır’da yolları kapatarak kimlik kontrolü yapan PKK’nın gençlik ve asayiş birimi Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışma ortasında kalan 15 ve 18 yaşlarında iki genç yaralandı.

Diyarbakır’da hemen her akşam cadde ve sokaklara inerek kimlik kontrolü yapan, yolları kapatan yüzü kapalı YDG-H’liler dün gece yine birçok yerde eylem yaptı. Yenişehir ilçesi Şehitlik Caddesi’nde yolu trafiğe kapatıp kimlik kontrolü yapan grup, daha sonra ara sokaklara dağıldı. Aynı saatlerde Silvan yolu ile Bağlar ilçesindeki Göçmenler Caddesi’ni eli silahlı kişiler yolu kapattı. Yoldan geçen araçları durduran gruplar, ellerindeki örgüt bayrakları ve silahlarla bir süre slogan attı. Zırhlı araçların bölgeye gönderilmesi üzerine gruplar ara sokaklara girerek kayboldu.

Bu sırada Sur ilçesi Melik Ahmet Caddesi’nde ‘asayiş uygulaması’ yapan YDG-H’liler uzun süre caddeyi kapalı tuttu. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen polis ekipleri gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Bu sırada Uçar Sokak’ta yaşanan çatışmanın ortasında kalan 15 yaşındaki kız çocuğu E.T. yaralandı. Kurşunların E.T.’nin sağ el parmağına isabet ettiği öğrenildi.

Mardinkapı Hevsel Bahçeleri bölgesinde ikamet eden 18 yaşındaki O.S. ise yine silahla yaralandı. O.S., beyanında silahla çatışmadan sonra yaralandığını dile getirdi. İki yaralı da hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

BATMAN POLİSİ İÇİNDE BOMPALI TÜFEKLE ATEŞ AÇILAN ARACI YAKALAYAMADI

Batman'dak Kobani kutlamaları sırasında bir provokasyon yaşandı. Sevinç gösterilerinde bulunan vatandaşların olduğu bölgeye bir araçtan pompalı tüfeklerle ateş açıldı. Vatandaşların emniyete, aracın rengini, markasını ve konumunu belirtmesine rağmen polis söz konusu aracı yakalayamadı.

Aracın ateş açtığı belirtilen Diyarbakır Caddesi’nde çok sayıda mobese kamerasının ve çok sayıda zırhlı aracın bulunduğu öğrenildi.

Editör: TE Bilisim