Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Diyarbakır’da hayata geçirdiği ‘Bir çocuk bir gelecek’ projesiyle suça meyilli, madde bağımlısı sokak çocukları judo sporuyla rehabilite edilerek, terör örgütünün eline düşmesine izin verilmeyecek. Proje kapsamında tespit edilen 100 çocuk judoyla geleceklerine ışık tutacak.

    Diyarbakır’da sokaklarda birçok kötü alışkanlıkla tanışan çocuklar zamanla madde bağımlısı haline geliyor. Sokaklarda terör örgütünün eline düşen çocuklar, esrar, eroin ve hap tarzı uyuşturucu maddeler kullanarak adeta geleceklerini karartıyor. O andan itibaren geri dönemeyeceğini düşünen gençler, madde bağımlılığıyla birlikte daha çok terör bataklığına düşüyor.

    İlerleyen zaman içinde ise gençler, çıkış noktası olarak sadece terör örgütünü görüyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı, çocukların geleceğine ışık tutmak için Diyarbakır’da “Bir çocuk bir gelecek” projesine imza attı. Diyarbakır’da Judo Federasyonu Başkanlığı'nın öncülüğünde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında suça meyilli, madde bağımlısı ve sokak çocukları arasından seçilen 100 çocuk judo branşında spora kazandırıldı. Projeyle suça meyli çocukların rehabilite edilerek topluma kazandırılması amaçlanıyor. Projenin düzenli bir şekilde yapılması için ilk etapta belirlenen çocuklara malzeme yardımı yapıldı.

    Türkiye Judo Federasyonu Temsilcisi Osman Gökcül, Diyarbakır’ın ‘varoş’ diye tabir edilen kesimlerindeki suça meyilli, madde bağımlısı ve sokak çocukları diye adlandırılan çocukların judo sporuyla rehabilite edileceğini söyledi. Proje sayesinde çocukların farklı ortam ve kültürlerle kaynaştırılarak sağlıklı bireyler olmalarının sağlanacağını dile getiren Gökcül, “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur’ düsturuyla hareket edeceğiz.” dedi.

Editör: TE Bilisim