Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü
Atatürk Havalimanı’nda dün akşam saatlerinde meydana gelen ve 36 kişinin öldüğü, 147 kişinin yaralandığı canlı bomba saldırısı nedeniyle sosyal medya üzerinden açıklama yapan Diyarbakır’daki STK temsilcileri, terör saldırısını kınadılar.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB), Diyarbakır Organize Sanayici İş Adamları Derneği (DOSİAD), Çözüm İçin Sivil İnisiyatif Derneği (ÇÖZÜM-DER), İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde meydana gelen terör saldırısını kınadı.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar, terör saldırısı için, “Hangi amaç, inanç, ideoloji adına olursa olsun; insan canına kast edenleri kınıyorum, lanetliyorum.” dedi.

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu da “Hangi ideoloji, adına, inanç ve din adına masum, sivil insanları katleden, neye ve kime hizmet ettiği meçhul olan insanlıktan arındırılmış, bu insan müsveddelerini yine bu mübarek Ramazan ayında, şiddetle ve nefretle kınıyorum.” diye ifade etti

Diyarbakır Organize Sanayici İş Adamları Derneği (DOSİAD) Başkanı Aziz Özkılıç ise “Hangi amaç, inanç, ideoloji adına olursa olsun; insan canına kast edenleri, bu mübarek ayda yapılan bu saldırı kınıyorum, lanetliyorum.” dedi.

Çözüm İçin Sivil İnisiyatif Derneği (ÇÖZÜM-DER) Genel Başkanı avukat Ercan Ezgin de şunları ifade etti: “Bu terör saldırısı sırf şiddet ve kaos olsun diye yapılmamıştır. Bunun birçok siyasi amacı da vardır ‘güvende değilsiniz’ mesajı veriyorlar. Sanmayın ki kutsal kitapların ana yurdu Ortadoğu’nun bir ülkesinde savaş olduğunda batının tüm ülkelerinde barış olsun. Terör ve terörle mücadele artık sadece doğunun değil, tüm dünyanın müşterek sorunu. Rengi, dini ve dili ne olursa olsun tümüne lanet olsun. Terörün dini, dili ve rengi olmaz, hepsine lanet ve hepsine hiddet. En ölümcül, önlenmesi ve tedbir alınması en zor olan da canlı bombadır."
Cihan

Editör: TE Bilisim