Siyasal ve düşünsel bir hesaplaşma! Siyasal ve düşünsel bir hesaplaşma!
Diyarbakırlılar, darbe girişimine karşı her akşam gerçekleştirilen demokrasi nöbetinde ellerinde bayraklarla Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) lanet okudu.

Darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan halkı alanlara davet etmiş ve vatandaşların demokrasi nöbeti tutmasını istemişti. İlk günden bu yana çağrıya cevap veren Diyarbakır halkı, bugün de alanları doldurdu. Park Orman'ı hınca hınç dolduran Diyarbakır'lılar, ellerinde Türk bayrakları ile demokrasi nöbetini tutmaya devam etti.

Demokrasi nöbetine katılan Diyarbakır'lılar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine alanlara çıktıklarını, ancak onun çağrısı ile evlerine döneceklerini söyledi.Darbe girişiminde bulunan şahısların asla affedilmemesi gerektiğini kaydeden Diyarbakırlılar, Cumhurbaşkan Erdoğan için ölüme gidebileceklerini dile getirdi.Darbe girişimini planlayan FETÖ mensuplarını kınayan Diyarbakır'lılar, Fetullah Gülen'in idam edilmesini istedi. Demokrasi nöbetinde,darbe girişimi sırasında, cuntacılar tarafından şehit edilenler için Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı ve Mevlid-i Şerif okutuldu.

Cihan

Editör: TE Bilisim