Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Kadın Çalışmaları ve Toplumsal Cinsiyet Araştırma ve Uygulama Merkezi (KATCAM) Müdürü Doç. Dr. Gözde Yirmibeşoğlu, kadınların şiddete maruz kaldığının farkında olmadığını söyledi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla AÜ Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda ‘Medya ve Kadın’ konulu panel düzenlendi. Panele konuşmacı olarak katılan KATCAM Müdürü Doç. Dr. Gözde Yirmibeşoğlu, “Bir tokat, bir sendeleme…. Bunu sokakta, kampüste görüyoruz. Kadınlar bunun şiddet olduğunun farkında değiller. Bir tokadın, saç çekmenin olağan olduğunu düşünüyorlar. Biz bunları anlatmaya çalışıyoruz.” dedi. Yirmibeşoğlu, fiziki şiddetin yanında kadınların sözlü şiddete de maruz kaldığını söyledi.

‘Medyada Çalışan Kadın’ isimli bir araştırma yaptığını belirten Yirmibeşoğlu, “Kadınların her biri bu meslekte en az 30 yıl çalışmış olanlardı. Her biri bir ya da iki dili ana dili gibi konuşan, yabancı okullarda eğitim almış ve bu meslekte uzun yıllarda çalışan kadınlardı.” ifadesini kullandı. Kadınlarla ilgili genellikle sıradan haberler yaptırıldığını savunan Yirmibeşoğlu, “Medya sektöründe kadınlar ‘kadın kadının kurdudur’ diyor. Bunun nedeni, kadına bırakılan alan o kadar dar ki orada kendilerini ön plana geçirmek ve ayakta kalabilmek için sıkı rekabet var.” değerlendirmesini yaptı. Medya sektöründe kıran kırana rekabet olduğunu söyleyen Yirmibeşoğlu, kadınların bu mesleği seçtikleri için mutlu olduğunu belirtti. Mutsuz olan bir tane bile kişi çıkmadığını kaydeden Yirmibeşoğlu, “Zorluklarını bile bile girmişler. Çünkü çok iyi bir tahsil ve yabancı dilleri var. Başka iş yapsalar daha az çalışarak daha çok kazanabilecekler. Bilerek giriyorlar, bunca yıl uğraşmışlar. Ama memnunlar yaptıklarından.” ifadelerini kullandı.

Panelde Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç ve Basın Enformasyon İl Müdürü Esen Diler de konuşma yaptı.

Editör: TE Bilisim