Yolun sonu mu? Yolun sonu mu?
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Güler ile Araştırma Görevlisi Hasan Hüseyin Güneş, Filistin'in Ramallah şehrinde düzenlenen ‘4. Uluslararası Mescid-i Aksa Sempozyumu’na katıldı.

Sempozyuma ilişkin açıklama yapan Doç. Dr. Mustafa Güler, İsrail işgali sonrası Filistin coğrafyasında en büyük kıyımın vakıf toprakları ve mallarında yaşandığını söyledi. Güler, "Hatta İsrail, Kudüs başta olmak üzere Filistin şehirlerinde bulunan Müslüman ve Hristiyanlara ait ibadethane ve benzeri vakıflara bile el koymakta, vakıf eserlerini yerle bir etmektedir.” dedi. Güler, bu yıkıma çare aramak maksadıyla bu yıl dördüncüsü düzenlenen ‘Uluslararası Mescid-i Aksa Sempozyumu’nda "XVI. Asrın Sonunda İstanbul'dan Kudüs'e Surre Gönderen Vakıflar’ başlıklı Arapça bir bildiri sunduğunu söyledi.

Araştırma görevlisi Hasan Hüseyin Güneş de aynı sempozyumda; ağlama duvarının genişletilmesi bahanesiyle yıkılan Meğaribe Mahallesi'ni konu edinen ‘XVI. Yüzyılın İkinci Yarısında Kudüs'te Meğaribe Mahallesi Vakıfları’ isimli Arapça tebliği ile yer aldığını söyledi.

Editör: TE Bilisim